Ajunge în închisoare pentru că nu s-a conformat controlului judiciar

15 martie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Hunedoreanul Ioan Bolfa (foto), care a dispărut după ce a fost condamnat în 2001 la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, a fost prins apoi eliberat din închisoare anul trecut, ar putea ajunge din nou în spatele gratiilor.
Bărbatul a fost prins de autorităţi în luna mai 2017, după 16 ani în care a fost dat în urmărire naţională şi internaţională şi a fost dus în penitenciar. La scurt timp de la acel moment, Ioan Bolfa a cerut în instanţă rejudecarea dosarului pe motiv că judecata s-a desfăşurat în lipsa lui. Cererea i-a fost admisă, dosarul s-a rejudecat ca, la final, bărbatul să rămână cu o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, fiind eliberat sub control judiciar.
Ieri, însă, Tribunalul Hunedoara a dispus revocarea suspendării executării pedepsei la sesizarea Serviciului de Probaţiune Hunedoara, pentru încălcarea obligaţiilor impuse prin măsura controlului judiciar. „Instanţa a admis sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Hunedoara, prin compartimentul executări penale din cadrul Tribunalului Hunedoara şi a dispus revocarea suspendării executării sub supraveghere a pedepsei de trei ani de închisoare pentru infracţiunea de omor în forma tentativei, aplicată condamnatului prin sentinţa penală 93 din 2017. (…) Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, a transmis Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Ioan Bolfa se va întoarce în penitenciar la rămânerea definitivă a deciziei instanţei.
Ioan Bolfa a fost condamnat în 2001 pentru tentativă de omor, după ce l-a agresat cu un obiect contondent pe Nicolae Muntean, cauzându-i leziuni ce i-au pus viaţa în pericol. Bărbatul se ascundea în Turcia şi a reuşit timp de 16 ani să se sustragă autorităţilor române. În luna mai 2017 a fost prins şi adus în ţară pentru a-şi executa pedeapsa. Bărbatul figura în categoria „most wanted” a persoanelor urmărite de Poliţia Română. (N.Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Minor dispărut după ce a lăsat un bilet care a îngrozit familia adoptivă

Cosmin-Alexandru Munteanu (foto), în vârstă de 15 ani, este căutat de poliţişti după ce a fost dat dispărut de custodele...

Judecat pentru tentativă de omor

Un bărbat din municipiul Hunedoara, în vârstă de 78 de ani, Florea Cismaru, a ajuns în situaţia să fie tras...

Iulian Ceia contestă executarea pedepsei

Hunedoreanul Iulian Ceia (foto), condamnat în dosarul „Comorile Dacice I”, a depus la Tribunalul Hunedoara o contestaţie la executarea pedepsei....

Închide