Locul oferit TÂNĂRULUI, în ţara lui CÎŢU

27 mai 2021 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Guvernarea miniştrilor performanţi de dreapta s-a dovedit inoportună tuturor, in­clusiv copiilor şi tinerilor din România. Asis­tăm de mai bine de un an la pledoarii care mai de care, la promisiuni care se dovedesc pe rând minciuni, la o lipsă acută de pro­grame care să răspundă problemelor unei generaţii de copii uitaţi acasă.
Ţara tinerilor, subintitulată astfel de membrii coaliţiei în campaniile electorale, s-a dovedit a fi ŢARA FĂRĂ TINERI. Va întreb: câte dintre declaraţiile miniştrilor fac re­fe­rire la copii, la tineri, sau la proiectele şi stra­tegiile de dezvoltare profesională a acestora aici, ACASĂ? Nici măcar una. Ştim, guvernul austerităţii a ştiut să facă pentru tineri ce a făcut şi pentru vârstnici: să îi pedepsească. Mai nou, asistăm la un război în coaliţie pe banii copiilor!
Să privim restrospectiv. În urmă cu doi ani, România susţinea transportul gratuit pen­tru elevi şi studenţi, creştea alocaţiile şi bursele de merit, oferea noi burse din fon­duri europene, organiza tabere pentru ro­mânii din afara graniţelor ţării, a extins pro­gramul „masă caldă” şi a finalizat prin pro­grame de dezvoltare susţinute de guvern gră­diniţe şi creşe. Acestea sunt doar o parte dintre proiectele implementate şi prevăzute în STRATEGIA PENTRU TINERI a PSD.
Ce nu înţeleg cei de la guvernare este că, viitorul tinerilor şi copiilor noştri este cel care contează. Pentru ei lucrăm! De curând, sute sau chiar mii de copii s-au întors acasă, odată cu familiile lor. Pentru ei ce măsuri se iau? De ce nu se face nimic să îi ţinem acasă, în România? Este nevoie urgentă de măsuri pentru a permite accesul tuturor copiilor la învăţămânul românesc, programe de perfecţionare profesională şi proiecte cuprinzătoare care să susţină integrarea acestora în viaţa socio-economică a ţării.
Cerem acţiune! Copiii acestei ţări nu au nevoie de alocaţii CIUNTITE, ci de susţinere, înţelegere, de răspuns integrat din partea sta­tului. Guvernanţii să readucă copilul, tă­nărul, în centrul politicilor şi măsurilor luate la Palatul Victoria şi să nu îşi mai bată joc de cei care se zbat să ne fie viitorul. Închei prin a le ura, în avans, copiilor eroi ai acestei gu­vernări, la mulţi ani!

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gore spune:

    Doamna din poza omite cu buna stiinta sau nesimtire cei 30 de ani de pesedism, de fapt 30 de ani de jaf si furt pesedist si bataie de joc din cauza carora peste 5 milioane de romani si-au luat lumea in cap si au plecat in alte tari. Si acuma are tupeu sa vina sa zica ce lapte si miere era pe vremea lui dragnea cu transporturi gratuite ca oricum trenurile erau goale. Sictir ma escrocilor.

  2. Gore spune:

    S-a umplut tara de hoti si interlopi multumita smecheriilor facute de pesede la legile justitiei ca sa isi scape proprii infractori, e plin judetul HD de interlopi in libertate care terorizeaza oamenii si vi tu o fufa peaedista sa ne spui ce bine ati facut voi tarii ma? Judetul HD e cel mai sarac judet dib Ardeal datorita hotiei pesede si unor oameni manipulatori ca tine sau Cordel Nistorescu. Escrocilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
COMUNICAT. „Am încredere în Florin Oancea, îl voi sprijini în continuare şi îl voi vota pentru a deveni preşedintele liberalilor din judeţul Hunedoara!„ Vasilică Potecă – Senator PNL – Hunedoara

Viaţa politică a unei organizaţii atât de mari, cum este cea a PNL Hunedoara, trebuie să fie caracterizată de spirit...

Tenis de câmp. Naomi Osaka, în silenzio stampa la Roland Garros

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka (foto) (numărul 2 WTA) a luat o decizie fără pre­ce­dent, anunţând că nu va vorbi cu...

Vaccinare pentru olimpicii japonezi

Sportivii olimpici japonezi vor începe curând să fie imunizaţi contra noului coronavirus, a anun­ţat Comitetul olimpic japonez (JOC), în con­junctura...

Închide