Politica si administratie

Primarul din Petroşani, şocat de declaraţiile colegului Heiuş

Adriana Năstase

Declaraţiile secretarului de stat în Mi­nis­terul Finanţelor Publice, Lucian Heiuş, cum că salariaţii Complexului Eneregetic Hune­doa­ra iau bani nemunciţi, a declanşat o ade­vărată revolt în rândul politicienilor, chiar şi printre colegii lui Heiuş. Astfel, primarul Pe­tro­şaniului, TIberiu Iacob Ridzi (foto) s-a arătat ex­treme de supărat după afirmaţiile colegului său de partid.

“Oricine munceşte trebuie plătit”
“Domnule Heiuş, cereţi-vă scuze faţă de angajaţii Complexului Energetic Hunedoara!
Îi solicit public domnului Lucian Heiuş, se­cretar de stat în Ministerul Finanţelor, să îşi ceară scuze faţă de minerii şi energeticienii pe care i-a jignit grav prin aprecierile pe care le-a făcut în cadrul unei emisiuni TV în care a spus că angajaţii Complexului Energetic Hu­ne­doara ”primesc salarii nemuncite”.
Consider declaraţia lui Lucian Heiuş nu doar nefericită, ci extrem de gravă, mai ales că a fost deputat de Hunedoara, acum este secretar de stat în Ministerul Finanţelor, şi ar trebui să cunoască foarte bine situaţia reală a mineritului din Valea Jiului şi a sistemului energetic din judeţul Hunedoara.
Minerii îşi riscă viaţa zi de zi intrând în mină, lucrând în condiţii greu de imaginat şi nu ei sunt vinovaţi pentru situaţia în care se găseşte acum industria extractivă şi cea energetică din judeţul Hunedoara.
Minerii sunt oameni demni, oameni harnici şi dârji şi nu şi-au cerut decât drepturile lor. Ori­cine munceşte în această ţară – cu atât mai mult, aceşti oameni care înfruntă pe­ricolul zi de zi – trebuie să fie plătit pentru activitatea desfăşurată.
Nu din vina minerilor şi a energeticienilor de la Paroşeni şi Mintia productivitatea este scă­zută, iar termocentralele nu lucrează la ca­pacitatea normală. Ceea ce se întâmplă acum la Complexul Energetic Hunedoara, si­tua­ţia financiară extrem de dificilă pe care o traversează, este rezultatul politicilor eco­no­mice greşite aplicate de-a lungul vremii.
Consider că, să arunci anatema asupra unei categorii sociale şi aşa greu încercate, re­prezintă o nedreptate profundă, cu care nu am fost şi nu voi putea fi niciodată de acord!
Din acest motiv, mă delimitez public de de­claraţiile d-lui secretar de stat Lucian Heiuş şi îi rog, încă o dată, pe toţi cei şi-au format deja o deprindere din a-i acuza pe mineri şi ener­geticieni să înceteze aceste atacuri!
Reamintim că Lucian Heiuş a declarat la o emi­siune la Antena3 Deva că guvernul a pom­­pat bani mulţi către CEH, în salariile oa­menilor, deşi aceştia nu au muncit deloc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.