Liviu Negoiţă, un cabinet pentru a fi respins

Într-un stil dâmboviţean perfect, Liviu Negoiţă şi-a prezentat ieri cabinetul. Probabil că miniştrii săi îşi râdeau în barbă, iar ceilalţi membri PD-L  se spărgeau de râs la auzul farsei jucate cu o seriozitate demnă de o cauză mai bună de către Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3 sau 4 din Bucureşti. Pentru că nu puteau reacţiona altfel, la auzul aceloraşi nume, respinse cu mai puţin de două săptămâni în urmă în comisii şi cu mai puţin de o săptămână în urmă de către plenul Parlamentului.
Peste toate plutea figura serios – angelică a lui Negoiţă, care fără un zâmbet anunţa componenţa cabinetului. Gheorghe Pogea, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, aceeaşi temă, nici măcar cu variaţiuni. Îndemnurile de început de discurs de premier, cu responsabilităţi şi iubire de patrie, cu grija faţă de ţară şi cu măsuri anti-criză au intrat în evident dezacord cu alegerea făcută de el, anume acelaşi cabinet respins şi contestat de majoritate. Nu-l suspectez pe Liviu Negoiţă că ar fi atât de rupt de realitate încât să-şi imagineze vreo secundă că acest cabinet va trece. În plus, a ţinut să precizeze că şi-a însuşit şi programul Croitoru.
Dar ceea ce a fost mai curios e că mult-clamata necesitate a unui economist care să se priceapă la politicile FMI nu s-a mai menţinut. Preşedintele Băsescu a uitat să mai ceară super-economişti în guvern, aşa că Negoiţă nu a mai adus experţi care să ne ajute să depăşim criza prin metode brevetate la nivelul instituţiilor financiare internaţionale.
Este extrem de clar că Liviu Negoiţă are o misiune, cum a avut şi Croitoru. Acesta din urmă a şi recunoscut, după votul care i-a prăbuşit guvernul: „cu aceasta, consider misiunea mea îndeplinită…”. Nu remuşcări, nu regrete, nimic. Misiune îndeplinită. Totul face parte dintr-un joc menit să-l facă pe Băsescu să câştige timp. Fără economişti brevetaţi în guvern, cine crede că Negoiţă vrea să scoată ţara din criză…?

2 comentarii la „Liviu Negoiţă, un cabinet pentru a fi respins

  • 10 noiembrie 2009 la 10:56
    Permalink

    hai domne nu mai insista ca numai tampitii nu au inteles ca basescu e pericol public , omu asta nu mai are nimic sfant , jos cu el

  • 10 noiembrie 2009 la 17:33
    Permalink

    Cabinetul Liviu Negoita merita votat de Parlament,sunt ministri profesionisti cu experienta,numai sa-i lase Geoana si Antonescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.