Lions Club Anglia şi bucuria de a dărui copilărie

În perioada 11 – 20 august 2012 o parte din copiii aflaţi cu măsură de protecţie în centrele rezidenţiale subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara au primit vizita a 8 membri ai Organizaţiei Internaţionale de caritate Lions Club din Anglia, una dintre cele mai mari organizaţii de caritate din lume. Scopul colaborării dintre cele două instituţii constă în sprijinul acordat copiilor prin oferirea de excursii, activităţi recreative şi de socializare şi susţinere financiară în achiziţionarea diferitelor bunuri.       

Începând cu anul 2001 membrii acestei organizaţii din Anglia, reprezentată prin domnul Chris Hibbert, preşedintele Romanian Pride, vin anual în vizită în centrele rezidenţiale pentru copiii abandonaţi, neglijaţi, abuzaţi de părinţi şi care se află cu măsură de protecţie în aceste servicii specializate aflate în subordinea DGASPC Hunedoara, cu dorinţa de a-şi dedica timpul liber copiilor pe parcursul unei săptămâni întregi.
Anul acesta „Leii” au venit cu donaţii pentru copiii din centrele aflate în localităţile Brad, Haţeg, Orăştie şi Hunedoara constând în jucării, pampers şi cadouri. Copiii au aşteptat cu mare nerăbdare vizita prietenilor englezi. Alături de aceştia, au avut ocazia să petreacă clipe de neuitat la cumpărături, la pizza, la ştrandurile din localitate, la Aqualand şi la McDonald’s.
DGASPC Hunedoara a venit în întâmpinarea iniţiativelor membrilor organizaţiei susţinând organizarea diverselor activităţi recreative în centrele de copii. Luni, 20 august 2012, ultima zi de vizită s-a încheiat cu o ieşire la McDonald’s şi o petrecere organizată pentru toţi copiii din cele patru centre rezidenţiale.
„Dorinţa noastră şi a oaspeţilor noştri este să dăruim copiilor bucurie în suflete, zile liniştite şi fericite de vacanţă, zâmbete luminoase pe chipurile lor, într-un cuvânt să îndeplinim motto-ului organizaţiei Lions Club Anglia, acela de «A da copiilor o copilărie’», a declarat Viorica Popescu, directorul general al DGASPC Hunedoara. (M. Lemnaru)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Neorepublicanii mai rumegă dacă participă la alianţa de centru-dreapta

Dezbaterile celor din Partidul Noua Republică, pentru formarea unei alianţe electorale de centru-dreapta împreună cu cei de la PDL şi...

Operaţiunea „acoperişul” la Petroşani

Nu mai puţin de 40 de blocuri de locuinţe din municipiul Petroşani vor beneficia de un proiect în baza căruia...

Valul de căldură loveşte din nou!

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de caniculă, valabilă şi pentru judeţul Hunedoara. Aceştia anunţă că, începând de...

Închide