Neorepublicanii mai rumegă dacă participă la alianţa de centru-dreapta

  Cristina Ghenea

Dezbaterile celor din Partidul Noua Republică, pentru formarea unei alianţe electorale de centru-dreapta împreună cu cei de la PDL şi alte patru formaţiuni, continuă. După luarea unei decizii concrete în acest sens, reprezentanţii Noii Republici vor putea decide şi dacă la alegerile parlamentare din toamnă vor avea proprii candidaţi sau dacă se va merge pe liste comune.

Se mai discută problema alianţei
Membrii celei mai noi formaţiuni politice apărută pe scena românească s-au întrunit, zilele trecute, în cadrul adunării naţionale a conducerii Partidului Noua Republică, pentru evaluarea contextului politic actual şi pentru a discuta despre posibilitatea formării unei alianţe electorale cu PDL, PNŢCD, PNR, Fundaţia Creştin-Democrată şi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Potrivit preşedintelui filialei judeţene Hunedoara a neorepublicanilor, deocamdată nu s-a luat nici o decizie cu privire la acest aspect, urmând ca mâine, 22 august, partidul Noua Republică să găzduiască a treia întâlnire a liderilor formaţiunilor de dreapta, pentru a continua negocierile. «În ceea ce priveşte stabilirea candidaţilor pentru alegerile parlamentare, încă au loc discuţii pe această temă, fiind luate în calcul mai multe ipoteze, în funcţie de rezultatul discuţiilor de la masa negocierilor dintre PDL, PNŢCD, NR, FCD şi ICCD. Deocamdată nu putem face nominalizări, urmând să luăm o decizie după încheierea acestor discuţii şi după punerea la punct a tuturor detaliilor privind funcţionarea Alianţei Electorale de Centru-Dreapta, probabil în jurul datei de 15 septembrie», a precizat Marius Bota (foto), preşedintele filialei Hunedoara a Partidului Noua Republică.

Plângere penală împotriva conducerii USL
Acesta a adăugat că tot în adunarea generală din weekend-ul trecut, preşedinţia Partidului Noua Republică a fost mandatată să analizeze posibilitatea de a formula o plângere penală împotriva conducerii USL şi a preşedintelui interimar Crin Antonescu, pentru derapajele grosolane de la principiile democratice şi normele statului de drept, care au culminat recent cu asmuţirea populaţiei împotriva unor instituţii aparţinând Justiţiei române. Aceste acte ilegitime ar putea fi preludiul unei posibile noi mineriade» – sunt de părere liderii Partidului Noua Republică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Operaţiunea „acoperişul” la Petroşani

Nu mai puţin de 40 de blocuri de locuinţe din municipiul Petroşani vor beneficia de un proiect în baza căruia...

Valul de căldură loveşte din nou!

Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de caniculă, valabilă şi pentru judeţul Hunedoara. Aceştia anunţă că, începând de...

Gura lumii, 21.08.2012

 Dacă în fotbalul de la ligile inferioare dragostea combatanţilor pentru sportul rege este atât de mare încât vestiarele sărăcăcioase sunt

Închide