Liberalii fac scandal cu cetăţile dacice, dar Iohannis nu a promulgat legea

2 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Scandalul pe cele patru cetăţi dacice care vor intra în administrarea Consiliului Judeţean a început! Legea prin care Consiliul Judeţean Hunedoara va prelua în administrare cetăţile dacice de la Costeşti-Blidaru, Costeşti-Cetăţuie, Piatra Roşie şi Băniţa, a fost votată de către parlamentari, dar nu şi promulgată de preşedintele ţării.

Pentru început, 500.000 de lei
În prezent, aşadar, legea nefiind promulgată, instituţia judeţeană nu a încheiat un protocol pentru administrarea şi a celor patru cetăţi dacice. Cu toate astea, în ultima şedinţă de CJ, a fost aprobată suma de 500.000 de lei pentru cele patru cetăţi. Liberalii însă au început să-i atace pe social-democraţi, că nu au prevăzut bani mai mulţi pentru paza şi reamenajarea cetăţilor respective.

„Le preluăm doar pe hârtie“
Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, Adrian David, şi candidatul liberalilor la şefia CJ, a declarat într-o conferinţă de presă că „sunt patru cetăţi dacice care au nevoie de pază, trebuie să se angajeze oameni, este nevoie de investiţii pentru o infrastructură minimă. Calculul specialiştilor arată că e nevoie de două milioane de lei ţinând cont de planurile care trebuie aprobate, de angajaţi pentru fiecare sit şi de cheltuieli sau investiţii minime. Consiliul Judeţean a alocat 500.000 de lei. Asta înseamnă că le preluăm doar pe hârtie. În realitate ele se vor degrada în continuare, nu vor putea fi puse în valoare deloc, iar până la rectificarea bugetară consistentă, care probabil va fi undeva în septembrie – octombrie, putem să spunem că am pierdut vremea de pomană, pentru că în realitate nu am realizat nimic”.
Contactat, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a afirmat că legea respectivă nu a fost promulgată de preşedinte şi, ca atare, nici protocolul de preluare nu a fost semnat. „Deocamdată nu avem un protocol şi, ca atare, am alocat 500.000 de lei pentru cele patru cetăţi dacice. Vine rectificarea bugetară şi totul va fi rezolvat. Să sperăm că, până atunci vom avea şi legea promulgată”, a spus Mircea Bobora.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Ce sunt bolile?

Boala nu ne întreabă câţi ani avem şi nici dacă suntem sau nu fericiţi! Boala vine năvalnic, fie că vorbim...

Cu tupeul la volan

Unul dintre cei prinşi de poliţişti nu avea nici măcar actele maşinii în regulă.

Două zile în plus pentru examenul auto

Prefectura Hunedoara dă o veste bună elevilor şcolilor de şoferi, după ce atât ei, cât şi instructorii au susţinut că...

Închide