Liber la teste şi antrenamente pentru automobiliştii sportivi

11 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că o parte dintre sportivii profesionişti îşi vor putea relua pregătirile, în anumite condiţii, pentru sezonul competiţional, imediat după 15 mai. Pe lângă fotbal, piloţii de raliuri, viteză în coastă, drift şi alte discipline ale automobilismului sportiv vor putea face din nou teste, după o lungă perioadă de pauză.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat în mod public faptul că, începând cu perioada următoare, va emite permise pentru organizarea testelor şi antrenamentelor pentru piloţii licenţiaţi.
La fel ca în cazul fotbalului, modul în care piloţii îşi vor testa din nou abilităţile în maşinile de concurs este reglementat strict şi trebuie să respecte regulile de distanţare socială impuse de autorităţi.
„Federaţia a stabilit proceduri interne de distanţare socială pe durata acestor teste, dar aşteaptă şi noile reglementări guvernamentale privind cadrul de desfăşurare a manifestărilor sportive individuale, pentru a fi aplicate. La aceste teste şi antrenamente nu va fi permis accesul spectatorilor, dar acestea vor putea fi transmise în mediul online sau înregistrate.
Se păstrează pentru moment limita grupurilor de trei persoane care pot interacţiona, urmând ca aceasta să fie ridicată doar după o decizie guvernamentală ulterioară. De asemenea, sportivii participanţi vor întreprinde toate măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii coronavirusului”, a anunţat forul condus de Norris Măgeanu, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.
FRAS nu a anunţat reluarea competiţiilor la o anumită dată, însă a transmis că reia procesul de licenţiere pentru sezonul 2020, amânat din cauza COVID 19. Peste 35 de evenimente din automobilismul sportiv au fost amânate sau anulate până acum din cauza pandemiei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal. Cluburile din Liga 2 şi Liga 3 vor garanţiile depuse la FRF

Federaţia Română de Fotbal a adunat înainte de debutul sezonului competiţional 2019-2020 circa 700.000 de euro de la cluburile din...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Banii şi energia lor

Valentina Mureşan Bine v-am regăsit, dragii mei dragi! Într-un timp care exprimă irelevanţa tuturor lucrurilor, baza vieţii se reduce la...

Încă cinci salariaţi de la Ambulanţa Brad, depistaţi pozitiv la noul virus

Primarul din Brad, Florin Cazacu, a anunţat că încă cinci cadre medicale, trei ambulanţieri şi două asistente de la Ambulanţa...

Închide