Fotbal. Cluburile din Liga 2 şi Liga 3 vor garanţiile depuse la FRF

11 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Federaţia Română de Fotbal a adunat înainte de debutul sezonului competiţional 2019-2020 circa 700.000 de euro de la cluburile din diviziile a doua şi a treia, garanţii obligatorii pe care le-au depus echipele. Mulţi dintre conducătorii acestor cluburi speră să le fie returnate sumele acum, nu după finalul sezonului, aşa cum era regula.

Fiecare club din liga secundă a depus la FRF drept garanţie 50.000 de lei iar pentru echipele din liga a treia garanţia a fost de 30.000 de lei. Banii sunt într-un cont al Federaţiei, creat special pentru a colecta garanţiile acestea. Regula e că formaţiile îşi recapătă banii depuşi drept garanţii imediat după sfârşitul sezonului. Unii dintre conducătorii din ligile mici i-ar vrea acum, nu după final, mai ales că a devenit destul de clar că în Liga a treia nu se va mai juca restul stagiunii.
După cum se cunoaşte, formaţiile din al treilea eşalon depind aproape toate de stat, de primării, de consilii judeţene. În perioada aceasta în care instituţiile publice au consumat bani mulţi cu protecţia socială şi cu sistemul medical, finanţarea fotbalului nu mai e posibilă. Puţine cluburi din Liga a treia ar mai fi în stare să participe la competiţie, dacă FRF ar cere să se joace în continuare. Sumele constituite drept garanţie la FRF ar ajuta echipele din eşaloanele inferioare să mai supravieţuiască pentru o vreme, să mai achite din datorii.
Varianta propusă de federaţie, votată până la urmă de către marea majoritate a cluburilor din ligile a doua şi a treia, cea de îngheţare a campionatului, e greu digerabilă de către iubitorii fotbalului, de sponsori şi de unii dintre jucători. Până la urmă nu se vor mai disputa meciuri în aceste campionate, vor promova direct liderii care au mai mult de patru puncte faţă de echipele aflate pe locul secund în fiecare serie.
Din cele cinci serii ale Ligii a treia, doar Aerostar Bacău şi FC U Craiova 1948 urcă direct în „B“. Ceilalţi lideri din serii vor avea de disputat baraje cu formaţiile clasate imediat în urma lor: Unirea Slobozia-Mostiştea Ulmu, Progresul Spartac-Slatina şi comuna Recea-Minaur Baia Mare. Planul ar trebui să fie aprobat în Comitetul Executiv ca să devină valid.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Banii şi energia lor

Valentina Mureşan Bine v-am regăsit, dragii mei dragi! Într-un timp care exprimă irelevanţa tuturor lucrurilor, baza vieţii se reduce la...

Încă cinci salariaţi de la Ambulanţa Brad, depistaţi pozitiv la noul virus

Primarul din Brad, Florin Cazacu, a anunţat că încă cinci cadre medicale, trei ambulanţieri şi două asistente de la Ambulanţa...

Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 10 mai 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, duminică, 10 mai, în judeţul Hunedoara 565 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Închide