ActualitateFlash

Liber la blocarea roţilor

Carmen Cosman

Poliţia Locală Deva a reluat acţiunile de blocare a roţilor autoturismelor parcate ilegal, după ce poliţiştii comunitari au fost împiedicaţi de instanţă să mai acţioneze în acest sens. Până acum, 15 autoturisme au fost imobilizate.

Unii constată, ceilalţi blochează

Maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public din Deva au toate şansele să se trezească cu roţile blocate şi cu o amendă corespunzătoare. Asta, după ce poliţiştii locali au reînceput acţiunile în acest sens, în colaborare cu societatea care are contract cu primăria. De fapt, poliţiştii locali sesizează fapta, iar de blocarea autoturismului şi de ridicarea lui se ocupă firma în cauză. Măsura i-a luat prin surprindere pe mulţi deveni, cu atât mai mult, cu cât acţiunile similare întreprinse de foştii poliţişti comunitari, transformaţi în poliţişti locali, au fost contestate în instanţă şi, ulterior, declarate ilegale. Acum, însă, autorităţile locale susţin că există cadru legal. „Blocarea roţilor autovehiculelor şi ridicarea lor se face în baza HCL 27/ 2011. Poliţiştii locali au competenţe în acest sens, în virtutea faptului că sunt împuterniciţii primarului”, a precizat Marcel Morar, viceprimar al municipiului Deva.

Au termen de 48 de ore să achite sancţiunea

Marcel Morar a precizat că, până acum cel puţin, nu s-a repetat situaţia poliţiştilor comunitari privind anularea amenzilor în instanţă, chiar dacă la municipalitate au fost depuse câteva contestaţii. „Au fost deja câteva contestaţii, dar nu am primit nici o sentinţă din partea instanţei, cum că această procedură ar fi ilegală”, a spus viceprimarul Devei. Iar consilierul local Carol Panduru, membru al Comisiei de Ordine Publică, explică şi diferenţa între vechile acţiuni şi actuala procedură. Astfel, înainte de a se trece efectiv la ridicarea maşinilor după imobilizarea acestora, se aşeaptă 48 de ore, pentru ca proprietarul ei să poată plăti tariful de blocare/deblocare şi amenda aplicată şi nu se mai ridică maşina imediat, aşa cum se întâmpla anul trecut.

15 maşini imobilizate

De la începutul acestei luni, poliţiştii locali au blocat roţile unui număr de 15 vehicule, care au staţionat neregulamentar pe trotuare, pe spaţii verzi, precum şi pe tronsonul cuprins între Piaţa Unirii şi Colegiul National Decebal.
“În cazul a şapte vehicule, a fost necesară ridicarea acestora de pe domeniul public, deoarece proprietarii nu au plătit în termen de 48 de ore de la blocarea roţilor, tariful de blocare-deblocare în cuantum de 100 lei. În perioada următoare, Poliţia Locală Deva va începe şi activitatea de ridicare a vehiculelor care staţionează neregulamentar pe drumurile publice, respectiv a celor care staţionează în raza de acţiune a indicatorului de oprirea/staţionarea interzisă”, a precizat Alin Rădoane, directorul executiv al Poliţiei Locale Deva.

One thought on “Liber la blocarea roţilor

  • in documentul legal ce sta la baza acestei activitati, apar anumite obligatii un sracina autoritatilor si operatorului. din pacate, nu am gasit principala lor obligatie: sa faca parcari, ca sa avem unde sa ne lasam masinile in mod legal !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura