Lelese: speranţe pentru un an mai bun

Magdalena Şerban

Ca orice conducere locală, şi adminis­tra­ţia publică din Lelese speră ca alocările buge­tare din 2021 să fie unele realiste, astfel încât cofinanţările la proiectele investiţionale demarate sau asigurarea cheltuielilor considerate neeligibile să se poată realiza fără oprelişti, nu cum s-a întâmplat anul trecut.
„Anul 2020 a fost cu multe piedici în materie financiară. Am avut necazuri şi cu plăţile pentru drepturile băneşti ale per­soanelor cu handicap şi însoţitorilor lor, însă le-am onorat din visteria proprie, ceea ce am primit de la stat nefiind suficient. Cu toate acestea, am decis să nu majorăm ta­xe­le şi impozitele, actualizându-le doar la rata inflaţiei, conform Codului Fiscal. Din pă­cate, din pricina fondurilor puţine, am fost nevoiţi să oprim din evoluţie unele investiţii. Când ai un buget redus, îl împarţi pe bucăţi la fel de mici. Trăim mai mult din cotele TVA şi ce ne dă statul, din dările locale ne­co­lectându-se sume mari, cât să ne permită să desfăşurăm activităţi majore. Cu oamenii nu avem greutăţi, ei plătesc ce le revine. Sunt corecţi şi cu mult bun simţ. Avem unele întârzieri cu plăţile din partea celor care au închiriat păşunea comunală, aşa că sperăm că vom recupera până la ultimul ban. Vreau să le mulţumesc tuturor local­ni­cilor, fii ai satului sau acelora care deţin proprietăţi în zonă şi au achitat taxele. Pe restanţieri îi rog să echilibreze balanţa şi să facă un efort pentru a ajunge cu plăţile la zi”, afirmă Ciprian Achim (foto), primarul comunei Lelese.
Alesul local mai spune că după cum se practică în fiecare an, până în 31 martie se va acorda o bonificaţie de zece procente la plata integrală a impozitelor. De luni se va da startul. ,,Plata se face fie cu cash, fie dacă se doreşte să se plătească altfel, se poate cere debitul individual printr-o solicitare făcută pe e-mailul primăriei ([email protected]) şi apoi se poate plăti în contul dat de noi. Sunt destui care nu ar mai urca la sediul administrativ pentru asta, preferând metoda amintită. E bine, oricum”, susţine primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare