Impozite mai mari cu 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite

5 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Administraţia locală din Deva a menţinut taxele şi impozitele locale la acelaşi nivel ca şi anul trecut, excepţie făcând proprietarii clă­dirilor şi terenurilor neîngrijite care vor achita, din acest an, impozite mai mari cu până la 500 la sută pentru imobilele pe care le deţin, po­tri­vit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local.
Cetăţenii sau firmele pot plăti, de ieri, impo­zitele şi taxele locale fie la ghişeele pri­măriei, în numerar sau cu cardul, fie în va­rian­ta online, folosind portalul ghiseul.ro.
„Impozitele locale pentru persoanele fizice şi juridice din municipiul Deva nu s-au ma­jorat în anul 2021, ci au fost doar indexate cu indicele de inflaţie aferent anului 2019, respectiv 3,8 la sută – comunicat de Institutul Naţional de Statistică, aşa cum prevede Codul Fiscal. O noutate în acest an este ma­jorarea cu până la 500 la sută a impozitelor pe clădirile şi terenurile neîngrijite aflate în mu­nicipiul Deva”, a informat Primăria.
Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a obligaţiilor fiscale la bugetul local sunt disponibile pe site-ul adminis­traţiei locale, www.primariadeva.ro, sau pot fi soli­ci­ta­te, printr-un email, la adresa [email protected] De ase­me­nea, pentru vizualizarea şi plata online a im­pozitelor şi taxelor locale, contribuabilii au la dispoziţie portalul ghiseul.ro.
Cei care achită integral impozitul până la data de 31 martie 2021 beneficiază de o bonificaţie de 5 la sută. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alte tablete electronice pentru elevi

Prefectul judeţului, Călin Marian a fost prezent, ieri, la Inspectoratul Şcolar Ju­deţean, unde au fost distribuite tablete electronice primelor şcoli....

Instalaţia de oxigen de la Sanatoriul din Geoagiu este funcţională!

Adriana Năstase Anul 2021 începe cu o veste bună pentru pacienţii Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu, unitate sanitară aflată în...

Cine se poate vaccina împotriva Covid în etapa a II-a

Sorina Popa Judeţul nostru este printre cele în care vaccinarea personalului medical a început de anul trecut. În multe alte...

Închide