Legendele Ţinutului Secuiesc lansate la Deva

Grupul Şcolar „Téglás Gábor” din Deva a găzduit lansarea Hărţii legendelor din Ţinutul Secuiesc, proiect realizat de Asociaţia Culturală Visus din Odorheiu Secuiesc.

„Am colecţionat 140 de legende din Ţinutul Secuiesc şi am ales din fiecare un element cheie, care apare pe harta legendelor. Această hartă va fi prezentă, în curând, în toate şcolile din Ţinutul Secuiesc, unde cadrele didactice vor primi şi un ghid de folosire. Una dintre legendele prezente pe hartă este cea a secuilor din Bucovina, având titlul „Doamne, ajută-ne!”. Aceasta prezintă una dintre legăturile noastre, ale celor din Ţinutul Secuiesc, cu maghiarii din Hunedoara”, a declarat Fazakas Szabolcs, iniţiatorul şi coordonatorul acestui proiect.
El a mai spus că a predat o hartă Grupului Şcolar „Téglás Gábor” şi una Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR. „Este o muncă enormă depusă în cadrul acestui proiect. Pe mulţi, acest lucru i-ar fi speriat. Sunt mândru că pot să-mi aduc şi eu contribuţia la acest proiect important, mulţumită căruia legendele comunităţii secuilor bucovineni din Hunedoara vor apărea pe Harta legendelor”, a declarat, la rândul său, europarlamentarul Iuliu Winkler, liderul Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR. (Sorina Popa)

One thought on “Legendele Ţinutului Secuiesc lansate la Deva

  • 9 februarie 2012 la 16:26
    Legătură permanentă

    Buna ziua. Va rog sas ma ajutati si pe mine cu legendele secuilor din Bucovina. Sunt vicepresedintele la Asociatia Etnoculturala Hadik Andras din Bucovina – HABET. Puteti vizita si situl dind pe googl numele asociaitiei. Ma ocup de cultura minoritatii maghiare din Bucovina si a celorlalte minoritati. Va multumesc enticipat pentru ajutor. Cu tot respectul Stefan Csukat

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.