Laurenţiu Nistor: Vom face controale inopinate în spitale!

Adriana Năstase

O echipă din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara va efectua controale ino­pinate în spitalele din subordine, pentru a ve­rifica dacă sunt cazuri de suprasolicitare a instalaţiilor electrice, a anunţat, ieri, pre­şe­dintele instituţiei, Laurenţiu Nistor (foto).
Şeful CJ Hunedoara a avut o întâlnire cu ma­nagerii şi directorii medicali ai unităţilor sanitare din subordine, cărora le-a solicitat să prezinte în cel mai scurt timp necesarul de de­tectoare de oxigen şi de fum, astfel încât să fie prevenită producerea unor incidente ne­dorite.
„Am convocat această şedinţă pentru că sănătatea este pe primul loc şi vreau să mă asigur că facem tot posibilul pentru siguranţa pacienţilor. Am desemnat o echipă din cadrul Compartimentului managementul unităţilor de asistenţă medicală să efectueze controale inopinate în spitalele din subordine pentru a verifica dacă sunt cazuri de suprasolicitare a instalaţiilor electrice. În paralel, am solicitat să ni se transmită urgent necesarul de detec­toare de oxigen şi de fum”, a declarat Lauren­ţiu Nistor.
Conducerea CJ Hunedoara a solicitat ma­nagerilor să trateze cu “responsabilitate ma­ximă” problemele legate de siguranţa paci­en­ţilor, mai ales în secţiile de terapie intensivă şi în saloanele unde sunt trataţi pacienţi cu afec­ţiuni pulmonare.
CJ Hunedoara are în subordine Spitalul Ju­deţean de Urgenţă Deva şi sanatoriile de pneu­mo­ftiziologie din oraşele Brad şi Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare