Peste 20 de parcele de teren pentru tineri din Hunedoara

Adriana Năstase

Tinerii din municipiul Hunedoara care vor teren gratuit de la primărie, ca să-şi constru­iască o casă trebuie să depună documentele necesare până la data de 1 martie 2021.

Să aibă cel mult 35 de ani
„În luna iunie a anului trecut, Consiliul Local Hunedoara adoptat un regulament în baza căruia municipalitatea poate atribui cu titlu gratuit parcele de teren tinerilor interesaţi de construirea unei locuinţe (proprietate per­so­nală), în baza Legii 15/2003.
Primăria Hunedoara a identificat în apro­pierea Grădinii Zoologice, între străzile Carol Davilla şi Tineretului, 21 de parcele de teren, cu suprafeţe de aproximativ 300 de mp fie­care, ce pot fi atribuite tinerilor interesaţi. Con­form Legii 15/2003, pot beneficia de terenuri gratuite pentru construcţia unei locuinţe, per­soanele cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani (la data depunerii cererii)”, susţine pri­marul Dan Bobouţanu.
Conform regulamentului adoptat de Con­siliul Local în iunie 2020 (prin HCL nr 193/ 26.06.2020), soliciantul trebuie să depună o singură cerere, în nume propriu sau împreună cu soţul/soţia, să fie cetăţean român şi să aibă domiciliul în municipiul Hunedoara. O altă condiţie este ca solicitantul (împreună cu soţul/soţia) să nu fi avut sau să nu deţină în pro­prietate o locuinţă ori un teren destinat con­struirii unei locuinţe proprietate personală, atât în Hunedoara, cât şi în alte localităţi. Atri­buirea parcelelor de teren se va efectua con­form legislaţiei în domeniu şi regulamentului adoptat în iunie 2020 de către Consiliul Local Hunedoara. Punctajul se calculează în funcţie de mai multe criterii (de exemplu, niveluri de venit, studii, număr de copii, condiţii de locuit actuale, vechimea cererii pentru un teren gratuit depusă la Primărie şi starea civilă). De la data atribuirii efective a parcelei de teren, beneficiarul este obligat să înceapă con­struc­ţia unei locuinţe în termen de cel mult un an şi să o finalizeze în şapte ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare