Au început lucrările la Grădina urbană din Cartierul Gojdu

Adriana Năstase

Grădina Urbană din Cartierul Gojdu din Deva va fi gata peste trei luni. Ieri, edilul şef al reşedinţei de judeţ a semnat ordinal de începere a lucrărilor. Valoarea totală a con­tractului de finanţare pentru implemen­tarea acestui proiect este de 904.328 de lei (184.556 de euro).
„Am semnat astăzi (n.r.-ieri) ordinul de în­cepere a lucrărilor pentru obiectivul de in­vestiţii ,,Amenajare grădină urbană în zona Zam­firescu” din municipiul Deva. Con­struc­torul a preluat deja amplasamentul. Spaţiul care va deveni grădină urbană este cuprins între blocul AB1, de pe Aleea Lalelelor şi blo­curile A6’ şi B6’, de pe strada Duiliu Zam­fi­rescu. Principalele lucrări ce vor fi realizate de către firma de construcţii sunt: relo­ca­rea/îngroparea reţelei de gaze naturale, te­ra­samente (salubrizarea şi modelarea tere­nului), amenajare de spaţii verzi (gazon, ar­bori, vegetaţie de talie mică, pergole tip ar­cadă pentru flori etc.), realizarea unei alei prin­cipale şi a unor alei secundare pentru acces în blocuri, dotare cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi), realizare sisteme de iluminat, irigaţii şi supraveghere video, asigurare Internet wireless în spaţiile publice
Perioada de execuţie a lucrărilor este de 3 luni”, a spus Florin Oancea, primarul mu­nicipiului Deva.
Obiectivul de investiţii ,,Amenajare grădină urbană în zona Zamfirescu” este finanţat din fonduri europene, prin Programul Ope­ra­ţional Regional (POR) 2014-2020, Axa pri­oritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane du­rabile. Prin această investiţie, administraţia publică locală doreşte creşterea suprafeţei de spaţii verzi din municipiul Deva şi crearea unei zone de relaxare pentru locuitorii ora­şului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare