Lăsat să zacă patru zile, de amicul său de pahar, după ce l-a bătut măr

18 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Tribunalul Hunedoara a publicat motivarea sentinţei din dosarul în care petroşăneanul Mircea Ciprian Muntean a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după ce l-a bătut pe amicul său de pahar, Gheorghe Gudi. Din documentul instanţei se desprind câteva lucruri şocante şi anume că Muntean şi Gudi consumau spirt medicinal cumpărat din banii unui cerşetor.

Conform motivării date de instanţă, Gudi şi Muntean obişnuiau să consume băuturi alcoolice, de regulă alcool sanitar. Băuturile le cumpărau din banii pe care fratele lui Gudi îi obţinea din cerşit. În data de 1 martie 2018, cei doi s-au întâlnit în staţia ”Normandia”, în Petroşani, unde au consumat un sfert de litru de spirt medicinal ”Mona”. ”De acolo, cei doi s-au deplasat spre zona sediului Poliţiei din Petroşani, de unde, de la un chioşc, au cumpărat alte două sticle de spirt medicinal «Mona», în total un litru. Au consumat din spirtul pe care îl aveau asupra lor şi, îmbătându-se, s-au deplasat la locuinţa lui Muntean”, se arată în motivare. Acolo au continuat să consume alcool, după care s-au certat. Gudi i-a reproşat amicului său că nu vrea să aibă o relaţie cu sora lui, care-i căsătorită şi are trei copii. ”La un moment dat Gudi a adormit, iar inculpatul a început să-l lovească în mod repetat cu un corp dur – o bâtă, în zona capului, toraco-abdominală şi a membrelor. Persoana vătămată s-a trezit şi, din cauza loviturilor primite a căzut pe pardoseală, unde a fost lovit în continuare de inculpat cu pumnii şi cu picioarele, până ce şi-a pierdut conştienţa”, se precizează în documentul instanţei. După ce l-a bătut, Muntean l-a lăsat pe amicul său să zacă în pat, timp de patru zile, până când rudele acestuia au dat de el şi l-au dus la spital. Gudi era plin de cucuie şi de răni pe tot corpul. După chelfăneala pe care a încasat-o, victima a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale.
Pentru aceste fapte, Mircea Ciprian Muntean a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru tentativă de omor. Hotărârea Tribunalului Hunedoara prin care a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Unul dintre caii furaţi la Vulcan, găsit la Sibiu, scos la vânzare de ”noul proprietar”

Administratorul centrului de echitaţie Carpathian Horse Trekking din Vulcan, de unde hoţii au furat patru cai, a reuşit să găsească...

Cupa României la fotbal, etapa judeţeană

Competiţia organizată la nivel naţional a ajuns la faza în care vor intra în luptă şi echipele din Liga 4....

Fotbal, Liga a IV-a. Universitatea Petroşani joacă meciurile de acasă…. la Lupeni

Ciudate sunt căile fotbalului din judeţ. Am constatat asta, după ce în cea de a doua etapă din Liga a...

Închide