Azi, se desfăşoară „Proiectul Edward” în judeţ

18 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Adriana Clej

Astăzi, miercuri, poliţiştii rutieri hunedoreni vor desfăşura o serie de activităţi preventiv-educative în unităţile şcolare şi în trafic, unde vor împărţi flyere cu recomandări preventive vizând siguranţa rutieră.

Acţiunea poliţiştilor hunedoreni va marca iniţiativa Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L., care realizează şi anul acesta „Proiectul Edward”, cunoscut şi cu numele de „Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”. Proiectul este susţinut de Comisia Europeană prin Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L.
Conform Calendarului de activităţi al T.I.S.P.O.L., anul acesta, în perioada 17-23.09.2018, la nivelul celor 28 state membre U.E. se desfăşoară simultan operaţiunea „Focus on the road“, care vizează sancţionarea abaterilor la regimul rutier de natură a distragerii atenţiei de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranţa deplasării pe drumurile publice.
Pentru conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi în traficul rutier cu privire la adoptarea unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice, poliţiştii rutieri hunedoreni vor oferi informaţii cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susţinere şi promovare se realizează prin vizionarea unui clip video şi semnarea unui angajament, acestea sunt disponibile pe pagina de Internet https://projectedward.eu/ro/.
Prin aceste acţiuni, care se suprapun ca şi obiectiv cu acţiunile campaniei naţionale „Alege Viaţa!”, poliţiştii rutieri hunedoreni doresc să contribuie la creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi la reducerea substanţială şi susţinută a numărului persoanelor decedate şi rănite grav în accidente rutiere produse pe drumurile publice. “Edward” este un proiect european care vizează siguranţa rutieră şi este susţinut de Comisia Europeană, din care face parte şi Poliţia Română.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lăsat să zacă patru zile, de amicul său de pahar, după ce l-a bătut măr

Tribunalul Hunedoara a publicat motivarea sentinţei din dosarul în care petroşăneanul Mircea Ciprian Muntean a fost condamnat la patru ani...

Unul dintre caii furaţi la Vulcan, găsit la Sibiu, scos la vânzare de ”noul proprietar”

Administratorul centrului de echitaţie Carpathian Horse Trekking din Vulcan, de unde hoţii au furat patru cai, a reuşit să găsească...

Cupa României la fotbal, etapa judeţeană

Competiţia organizată la nivel naţional a ajuns la faza în care vor intra în luptă şi echipele din Liga 4....

Închide