Două cazuri de furturi de lemne descoperite de poliţişti

Adriana Clej

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat o acţiune privind combaterea tăierilor ilegale, dar şi transportul şi comercializarea lemnului pe raza comunelor Dobra, Ilia şi Gurasada.

În cursul acţiunii, a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Bretea Mureşană, un bărbat de 41 de ani, care transporta lemn cu o autoutilitară. Bărbatul a prezentat un aviz de însoţire, însă în urma verificărilor a fost observat faptul că au mai fost transportate şi alte cantităţi de material lemnos, motiv pentru care bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat lemnul transportat, mai precis 4,2 mc.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe raza comunei Brănişca, poliţiştii au identificat un bărbat de 57 de ani, care deţinea 5,3 mc de material lemnos din speciile fag, carpen şi cer. Individul a spus că a cumpărat lemnul de la o persoană, care nu avea documente legale de comercializare. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a individului cu o amendă de 5.000 de lei şi pe cea complementară de confiscare a materialului lemnos care provenea de la un bărbat de 46 de ani, care l-a exploatat fără drept de pe o păşune împădurită, aflată în afara fondului forestier. A fost întocmit un dosar penal pentru tăierea fără drept de arbori şi confiscarea a 17,3 mc de lemn.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.