Unul dintre caii furaţi la Vulcan, găsit la Sibiu, scos la vânzare de ”noul proprietar”

Administratorul centrului de echitaţie Carpathian Horse Trekking din Vulcan, de unde hoţii au furat patru cai, a reuşit să găsească unul dintre ei. Călin Popa (foto) a dat de urmele calului de unul singur, fără ajutorul oamenilor legii. Tânărul speră că îi va găsi şi pe ceilalţi trei, având informaţii unde s-ar putea afla încă unul dintre caii furaţi. Incidentul s-a petrecut în urmă cu cinci săptămâni.

”Speranţa moare ultima şi pentru că noi am sperat şi nu am încetat în a-i căuta, l-am găsit pe primul. După 38 de zile de căutare, am reuşit să îl găsim pe Brego. Acesta se afla într-un sat din judeţul Sibiu. Sperăm să reuşim să le găsim şi pe Arya, Bella şi Mura. Dar astăzi, răsuflăm mai uşuraţi, căci Brego vine acasă. Mulţumim tuturor pentru distribuirea mesajelor şi susţinerea acordată în această perioadă grea!”, a scris Călin Popa pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, Brego a fost găsit în localitatea Axente Sever, judeţul Sibiu. I-a dat de urme după un anunţ postat pe olx.ro, un site de mică publicitate, în care calul era scos la vânzare. Bărbatul care a scos calul la vânzare i-a spus că l-a cumpărat de la un vânzător de cai din Sebeş şi a dat în schimbul lui 2.500 de lei şi un alt cal. ”Am mers acolo cu cititorul de CIP-uri şi l-am recuperat. Era la un cetăţean de etnie romă. El mi-a spus că în maşina cu care i-a fost adus Brego, mai era un cal. E posibil să fie tot al meu”, ne-a spus Călin Popa.
Cei patru cai au fost furaţi de la centrul de echitaţie în noaptea dintre 10 şi 11 august. Călin Popa a depus o sesizare la Poliţie şi, în paralel, a încercat să dea de urmele cailor de unul singur. Reuşise să afle chiar a doua zi că animalele au fost vândute la un târg din Oradea şi că au fost duse cu o maşină înmatriculată în judeţul Hunedoara a unui cetăţean din Haţeg. Petrileanul a mai spus că animalele care i-au fost furate erau cele mai blânde şi mai des folosite la şedinţele de echitaţie pe care le oferă la centrul Carpathian Horse Trekking. Caii au microcip şi au acte cu care poate dovedi că sunt ai lui. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.