Larisa Iordache are speranţe pentru Campionatul European

Surpriza ediţiei din acest an a Cam­pio­natelor naţionale de gimnastică artistică open de la Ploieşti a fost revenirea pe apa­rate a multiplei campioane Larisa Iordache (foto), cea care după mai bine de trei ani de la accidentarea suferită la piciorul stâng, la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Montreal, a concurat din nou.
Larisa Iordache a participat la competiţie în afara concursului oficial şi a primit apro­barea federaţiei pentru a-şi testa nivelul la care se află după o pauza atât de lungă şi pentru a-şi realiza baremul pentru Campio­natele Europene din Turcia de la jumătatea lui decembrie.
Larisa Iordache a câştigat 12 medalii europene, dintre care cinci de aur, cinci de argint şi două de bronz şi a participat la Jo­curile Olimpice de la Londra 2012, unde a cucerit bronzul alături de echipa României. Visul ei este să prindă o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, lucru care a făcut ca ea să revină în sala de antrenamente.
„Mă simt bine, mult mai liniştită. Am avut foarte multe emoţii la primul aparat, însă am spart gheaţa. Mă bucur că am putut să con­curez aici, sper din suflet ca de acum să am mult mai multă forţă de a face antrenamente consecutive şi să fiu sănătoasă”, a declarat Larisa Iordache, care s-a recuperat după acci­dentare, deşi a fost hotărâtă să renunţe la gimnastică încă după accidentarea de la Montreal.
Mai mult, cu trei săptămâni înainte de Cam­pionatele Naţionale de la Ploieşti, Larisa a fost depistată pozitiv după un test Covid-19, iar timp de 14 zile s-a izolat acasă. „Eu am fost optimistă, la început dar m-am panicat când am văzut că mai am doar o săptămână până la Campionatele Naţionale şi trebuie să trag de mine. Acum m-am reîntors în sală şi cu ajutorul antrenorilor Lăcrămioara şi Claudiu Moldovan, care tot timpul au fost şi sunt alături de mine, am reuşit să mă pun pe picioare”,a spus Larisa.
Deşi are 24 de ani, Larisa Iordache se va alătura echipei de senioare a României şi va participa cu siguranţă la Campionatele Euro­pene de gimnastică de la Mercin ,din Turcia, programate în perioada 13-21 decembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare