Fotbal Liga a III-a. Două echipe hunedorene mai continuă activitatea

24 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Fotbalul din Liga a III-a este în vacanţă, după disputarea partidelor din turul de cam­pionat plus o etapă din retur. Cu bune şi cu rele, formaţiile din judeţul nostru au trecut pes­te dramatismul acestui sezon presărat cu multe partide amânate din cauza infec­tărilor cu Covid-19.
Cea mai afectată formaţie este CS Hunedoara, echipă lovită crunt de faptul că întreg lotul de jucători, antrenorii şi oficialii clubului au fost obligaţi să stea în carantină datorită faptului că o parte dintre jucători au fost găsiţi pozitivi la testele efectuate pe parcursul turului de campionat. În aceste condiţii, antrenorul principal, Raul Spătaru a fost obligat să improvizeze formaţia cu care a evoluat la fiecare etapă din partea a doua a sezonului.

Jucătorii echipei din Hunedoara au donat plasmă
Ce face acum formaţia din oraşul de pe Cerna? A răspuns la această întrebare Raul Spătaru, antrenor CS Hunedoara: „În situaţia noastră, echipa cea mai afectată de Covid din Liga a III-a, cu 21 de infectaţi dintr-un lot de 24 de jucători, ne-am gândit şi la dreptul la viaţă al altora. Eu şi băieţii am fost în cursul săptămânii trecute să donăm plasmă. Câţiva am făcut-o deja, sâmbătă au mai fost câţiva, iar alţii sunt programaţi la Spitalul Municipal din Hunedoara. În rest ne vom antrena până la începutul lui decembrie. Facem un antrenament pe zi, de câte trei – patru ori pe săptămână. În zilele următoare se va întruni Consiliul de Administraţie al clubului şi se va face o analiză severă a tot ceea ce s-a întâmplat în turul de campionat şi se vor lua nişte decizii în consecinţă. Despre transferuri este mult prea devreme să vorbim. Cum campionatul începe în 13 martie, ne-am gândit să reluăm pregătirea în jurul datei de 11 ianuarie. Depinde însă şi de ce se mai întâmplă până atunci.”

Echipa Jiul încă se antrenează
CSM Jiul Petroşani a încheiat turul de cam­pionat pe locul opt în seria a VII-a, deşi con­ducerea ar fi dorit o clasare pe un loc undeva la mijlocul clasamentului. Nu e vacanţă nici la formaţia din Valea Jiului.
„Până pe 1 decembrie mai facem câte două, trei antrenamente pe săptămână. Şi astăzi avem un antrenament programat după a­miază. După aceea, dacă nu mai facem tes­tările pentru Covid, nici nu o să ne mai an­tre­năm, cu atât mai mult cu cât este posibil ca de acum să mai apară şi răcelile de sezon. În pri­vinţa transferurilor, deocamdată e mult prea devreme ca să vorbim despre veniri sau ple­cări. Pe 15 ianuarie ne-am dori să reluăm pre­gă­tirile, să vedem însă cum mai evoluează si­tuaţia cu pandemia”, a declarat Anton Sede­caru, antrenorul celor de la Jiul Petroşani.

Cei de la CSM Deva au intrat în vacanţă
CSM Deva, a încheiat sezonul pe locul şase în serie, deşi cu mai multă ambiţie din partea titularilor din echipă, mai ales la jocurile de acasă, formaţia se putea clasa pe un loc superior. Jucătorii au luat o vacanţă, iar Ştefan Nanu, antrenorul principal a spus de ce a preferat această variantă:
„Nu avea rost să îi mai ţinem pe jucători, aşa că le-am dat liber. Cazarea celor din alte părţi costa mult, plus că după cum ştiţi ne-am antrenat pe unde puteam, ba la Ilia, ba la Simeria. Doar cei din localitate, Tecsi, Branea, Peter, Roman, Târş, Sapta, Teodorescu sau Ciuţă au jucat pentru echipa a doua în Liga a IV-a. O veste bună e că terenul sintetic de la stadion este aproape gata, avem unde ne antrena anul viitor. Am planificat reunirea lotului pentru 15 ianuarie, o să avem două luni de pregătire pentru partidele oficiale care încep în 13 martie.”

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Larisa Iordache are speranţe pentru Campionatul European

Surpriza ediţiei din acest an a Cam­pio­natelor naţionale de gimnastică artistică open de la Ploieşti a fost revenirea pe apa­rate...

CFR Cluj Napoca va fi arbitrată de un austriac în meciul cu AS Roma

Meciul dintre CFR Cluj şi AS Roma, care se va disputa joi, de la ora 22:00, pe Stadionul ''Dr. Constantin...

Octavian Morariu candidează pentru un nou mandat la Rugby Europe

Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român( COSR), actual membru al CIO, Octavian Morariu (foto) va candida pentru al...

Închide