Comunitate

La Vorţa, proiectele prind încet, încet, viaţă

Magdalena Şerban

Comuna Vorţa, comunitate cu aproape 1.000 de locuitori, ce trăiesc în aproape 350 de gospodării risipite în şapte sate, se luptă din răsputeri să intre în rândul zonelor cu o infrastructură cât mai bine pusă la punct. Ministerul Mediului i-a întins o mână de ajutor, la fel şi Uniunea Europeană.    

La Vorţa, bugetul local este mai mult simbolic, iar anul acesta, criza economică a redus şi puţinul de până acum. „Chiar dacă bugetul este mai mic decât în 2010, încercăm să-l suplimentăm cu fonduri atrase de la Uniunea Europeană şi de la Ministerul Mediului”, spune primarul Radu Emil Bureană (foto), deloc descurajat de lipsa banilor. Şi bine face, pentru că rezultatele nu au întârziat să apară. “Zilele trecute, am bătut primul ţăruş în noua locaţie, care va însemna un frumos parc, ce-i va bucura atât pe cei mici, cât şi pe părinţii şi bunicii acestora. Amenajarea lui se va face în satul Visca şi are o valoare de aproximativ de 4.000.000 de lei, la baza lui stând fondurile de mediu. Încep deja lucrările, toate celelalte etape fiind finalizate. Va fi un parc de peste 2.000 de metri pătraţi, cu alei, băncuţe, fântână arteziană, locuri de joacă pentru copii, filigorii pentru pensionari, precum şi arbori ornamentali. Această investiţie, alături de proiectul câştigat pe Măsura 322, ce se află în plină desfăşurare (modernizarea drumurilor comunale şi a uliţelor, înfiinţarea unui «after- school» în reşedinţa de comună şi reeditarea festivalului «Primăvara vorţană» – în valoare de 2,5 milioane de euro) şi cel accesat pe Măsura 313 (177.000 de euro pentru un centru de informare turistică) reprezintă un mare plus pentru dezvoltarea şi modernizarea comunei Vorţa. Cu toate că aceste programe investiţionale ne-au dat bătăi de cap, am alergat să respectăm termenele şi ne-am supus birocraţiei stufoase, caracteristice statului român, acum, când tragem linie, suntem mai mult decât mulţumiţi”, a precizat edilul din Vorţa.

2 comentarii la „La Vorţa, proiectele prind încet, încet, viaţă

  • Superrrr programele accesate de vorteni!!!
    La after school vor merge probabil, aceiasi pensionari care vor popula parcul, pentru ca la scoala,nu prea mai sunt elevi.Iar la centrul de informare turistica,( de pe drumurile comunale si agricole modernizate) miile de turisti vor primi informatia , ca in comuna nu nu prea sunt puncte de atractie turistica, nu exista nici macar o singura pensiune sau vreun spatiu de cazare ” mai acatarii”!

  • …se adună pocăiţii ,,pe după şcoală,, la Visca, că după Măsura 322, colo mai,, joi, după Miercurea Sibiului, înainte de Vinerea Mare,, o adunătură de frustraţi, care acum prin metode ,,frăţeşti,, s-au apucat de ,,afaceri curate,, cu statul!!! Primarul actual,fostul şofer pe electrotrancarici la primăria Deva,că altceva nu a fost în stare să conducă,a ajuns bre, edil la Visca Vorţa şi Băgara,trei oraşe-n toată ţara că la Brecea-i capitala!!!…la şcoala lor…!! Dar staţi puţin că acum s-au apucat să-şi complecteze studiile !!! Binenţeles că pe bani, nu ,,pe bune,,!!!..ăştia da frustraţi,nu??? …oare şi Rotaru de la CJH este în ,,insecta,, lor sau numai cu parandărătu,se-nvredniceşte !!…cum dracu de numai pocăiţii ăştia pîrîţi câştigă toate licitaţiile iar restul NU??!!!…nu-şi pune nimeni această întrebare domnilor de la instituţiile statului !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.