Hoţul de cupru, judecat în stare de arest

Cristina Ghenea

Herman Grancea (foto), cel care a reuşit să pună în pericol circulaţia feroviară, după ce a furat trei funii de cupru din zona Haltei Simeria Triaj, rămâne în spatele gratiilor.
Magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins ieri, ca nefondat, recursul declarat de Grancea împotriva deciziei instanţei Judecătoriei Deva. Astfel, măsura de arestare a bărbatului a fost menţinută, întrucât, potrivit hotărârii judecătorilor, lăsarea acestuia în libertate prezintă pericol pentru ordinea şi liniştea publică.
  Prejudiciu de 45.000 de lei
În vârstă de 41 de ani, bărbatul din judeţul Alba a fost surprins de poliţişti în timp ce încerca să taie o bucată de cablu, care alimenta instalaţiile de dirijare şi semnalizare a căilor ferate. După mai multe cercetări, oamenii legii au descoperit că din august şi până în prezent, Grancea a furat cabluri de cupru şi din zona Haltei Bârcea Mică şi astfel, prejudiciul produs se ridică la 45.000 lei. De altfel, siguranţa circulaţiei feroviare a fost pusă în pericol, fiind afectat un tronson de pe ruta Peştiş – Bârcea Mică. Pentru furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă, bărbatul riscă să stea în puşcărie între patru şi 18 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.