La Uricani, pandemia a schimbat priorităţile bugetare

18 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Iniţial, în 7 mai, administraţia publică din Uricani a hotărât alocarea sumei de 50.000 de lei pentru achiziţionarea unor tablete electronice care să fie distribuite elevilor ce nu dispun de posibilitatea parcurgerii online a cursurilor, însă decizia ulterioară a Guvernului a schimbat puţin situaţia.

În contextul epidemiologic, banii prevăzuţi pentru organizarea ”Zilelor oraşului Uricani” au fost retraşi de la acest capitol, manifestarea fiind puţin probabil să mai poată fi organizată anul acesta, pe fondul măsurilor restrictive impuse de criza mondială. „La două zile după adoptarea hotărârii noastre, a venit Hotărârea de Guvern, care este clar că primează. La vremea respectivă, nefiind luate decizii la nivel central în ce priveşte desfăşurarea şcolii online, în condiţiile în care unii copii nu au conexiune la Internet şi implicit nu beneficiază de tablete, laptopuri sau telefoane de ultimă generaţie, am considerat că avem datoria în primul rând morală să le oferim sprijin. Nu s-a concretizat demersul propus de noi, însă banii vor fi utilizaţi tot pentru a trece cu bine peste perioada îngrădită de COVID-19. Prin urmare, sunt direcţionaţi către achiziţionarea de măşti pentru persoanele vârstnice şi aflate în dificultate, pentru asistaţii social, însoţitorii persoanelor cu handicap ce trebuie să meargă la cumpărături, fiind persoane vulnerabile etc. Încercăm să-i ajutăm pe toţi aceşti oameni, astfel încât să-şi poată rezolva problemele, dar în siguranţă. Păstrăm acţiunile de dezinfecţie, de asemenea, ele fiind efectuate săptămânal”, a spus Dănuţ Buhăescu (foto), primarul oraşului Uricani.
Edilul are şi o altă veste bună pentru comunitate, şi anume că s-a dat startul achitării taxelor şi impozitelor în sistem online, prin www.ghiseul.ro. Bonificaţia aplicabilă până la 30 iunie este de 10 procente, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice. Totodată, sectorul educaţional va fi marcat prin implementarea unui proiect ce vizează modernizarea Liceului Tehnologic „Retezat“, din fonduri europene. Deja a fost semnat contractul pentru realizarea şi dotarea Liceului Tehnologic „Retezat“ şi a Şcolii Gimnaziale nr. 1 prin POR 2014-2020.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Grădina Zoo din municipiul Hunedoara şi-a redeschis porţile

Astăzi, marţi, 19 mai, Grădina Zoologică Hunedoara îşi redeschide porţile pentru public. Locul de joacă din incinta grădinii zoologice rămâne...

Căutat de poliţiştii hunedoreni, prins la frontieră

Un bărbat de 37 de ani, din judeţul Bihor, a încercat să treacă graniţa sperând că va înşela atenţia poliţiştilor...

Şoferi băuţi cercetaţi penal

Doi şoferi au fost prinşi că au ieşit la plimbare cu maşinile după ce băuseră.

Închide