Grădina Zoo din municipiul Hunedoara şi-a redeschis porţile

18 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Astăzi, marţi, 19 mai, Grădina Zoologică Hunedoara îşi redeschide porţile pentru public. Locul de joacă din incinta grădinii zoologice rămâne închis pe perioada stării de alertă.

Peste 100 de animale din 20 de specii se găsesc la Zoo Hunedoara, singurul din judeţul nostru. Vedeta locului este puiul de babuin născut în urmă cu un an în captivitate, rod al iubirii dintre babuinul hunedorean Gusti şi Maia, adusă aici din Tg. Mureş. După ce s-a născut, în urma votului popular, puiul de pavian cu mantie a primit numele de Ina Babuina. Tot aici există o mulţime de rase de porumbei: satineţi, rolleri, rotaţi, în total, peste 40 de porumbei care mai de care mai frumoşi, precum şi fazanul auriu.
„În sfârşit, mă bucur să anunţ că deschidem publicului grădina zoologică, pentru că sunt mulţi copii, dar şi adulţi din Hunedoara, care nu au văzut niciodată o maimuţică de aproape. În plus, este o bună ocazie să ieşim din case şi să ne plimbăm pe aleile grădinii, fără să stăm foarte aproape unii de alţii“, a spus Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Preţul unui bilet de intrare la Zoo este de 2 lei pentru elevi şi studenţi, 3 lei pentru pensionari şi 5 lei pentru adulţi. Grădina zoologică are şi un bilet pentru familie, la preţul de 10 lei, care permite intrarea a doi adulţi împreună cu copiii lor.
Orarul de funcţionare al grădinii zoologice este de marţi până duminică între orele 10:00 şi 19:00. Ultima intrare se face la ora 18:30. Lunea, grădina este închisă. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Căutat de poliţiştii hunedoreni, prins la frontieră

Un bărbat de 37 de ani, din judeţul Bihor, a încercat să treacă graniţa sperând că va înşela atenţia poliţiştilor...

Şoferi băuţi cercetaţi penal

Doi şoferi au fost prinşi că au ieşit la plimbare cu maşinile după ce băuseră.

Arestat preventiv, după ce a atacat cu toporul un vecin

Întreg scandalul a pornit de la o suprafaţă de teren, iar atacatorul a vrut să-şi impună punctul de vedere cu...

Închide