La Toteşti, încep licitaţiile pentru proiectele câştigate prin PNDL

13 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

După ce s-au semnat toate contractele de finanţare, investiţiile accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) au trecut la următorul pas, licitaţiile. Majoritatea primarilor aşteaptă însă să se finalizeze partea birocratică şi să se dea ordinul de începe a lucrărilor. Altele, mai simple şi mai uşor de implementat, au fost deja duse la bun sfârşit. Comuna Toteşti are patru astfel de proiecte, dintre care unul este finalizat.

„Primul proiect are ca obiectiv extinderea reţelelor de canalizare în localităţile Păclişa şi Toteşti (estimat la 1.031.855,00 lei). Proiectul tehnic e finalizat şi urmează să scoatem la licitaţie lucrarea, prin sistemul electronic. Etapa iniţială de implementare a reţelei a fost demarată din fonduri guvernamentale, secunda am continuat-o din bani europeni nerambursabili, iar acum a venit rândul satelor Păclişa şi Toteşti, pe care le vom cuprinde tot din bani guvernamentali. Deversarea se va face în staţia de epurare a oraşului Haţeg. Totodată, pentru că mulţi părinţi se chinuie să facă naveta la Haţeg pentru a-şi duce copilaşii la creşe şi grădiniţe, am luat în calcul înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în Păclişa (2.094.557,01 lei), tocmai pentru a veni în sprijinul acestora, oferindu-le confort şi scutindu-i de timp şi bani cheltuiţi cu deplasările. Cei mici poţi fi lăsaţi pe mâini bune şi pricepute până la ora 18 a fiecărei zile lucrătoare. În acest mod, părinţii pot sta liniştiţi la serviciu, făcând cele necesare. Prichindeii vor beneficia de masă caldă, iar ca total, am stipulat circa 40 de locuri, mai exact două grupe. Proiectul tehnic e gata şi va urma licitaţia şi pentru această investiţie. Mai avem modernizarea infrastructurii rutiere la nivel administrativ-teritorial (5.526.080,64 lei), atât de necesară mai ales din cauza lucrărilor care s-au efectuat pe domeniul public şi au dat naştere multor gropi, denivelări etc. Aşteptăm proiectul tehnic şi o vom publica în SICAP, pentru licitaţie. Cel de-al patrulea proiect are în vedere executarea unor lucrări de reabilitare reţea de iluminat public (351.478,40 lei), prin înlocuirea vechilor lămpi cu unele moderne, cu led, care ne vor scădea din factura de consum a curentului electric. Marţi vom face recepţia lucrărilor, fiind deja la final”, a declarat Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti.
Acesta e de părere că în faţa unor programe investiţionale cu valori mari, precum cele accesate, bugetul local era neputincios. Are speranţa că lucrurile vor decurge fără complicaţii, iar după finalizarea procedurilor şi respectarea termenelor legale, impuse de cadrul normativ, se va trece la munca propriu-zisă, fără să existe piedici sub formă de contestaţii. Asta ar însemna ca lucrările să înceapă, estimativ, în toamna acestui an.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Organizaţia “Salvaţi Copiii”, din nou la Pui

Organizaţia “Salvaţi Copiii” – filiala Hunedoara are în desfăşurare un plan de acţiuni al căror rol este acela de a...

Analizor de top la laboratorul de analize a spitalului din Brad

Laboratorul de analize din cadrul Spitalului Municipal Brad a fost dotat cu un analizor de ultimă generaţie, astfel încât acurateţea...

Asociaţia Corneliu Group participă cu patru invenţii la Salonul Internaţional din Timişoara

O delegaţie a Asociaţiei Corneliu Group participă în perioada 13-15 iunie la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii Traian Vuia...

Închide