La Râu de Mori, anul se încheie pe plus

Magdalena Şerban

E cam greu să fii primar în comuna Râu de Mori, în condiţiile în care trebuie să  asiguri cadouri de Crăciun la nu mai puţin de 450 de preşcolari şi şcolari cu vârsta de până în 14 ani. Aşa că edilul-şef de aici, Niculiţă Mang (foto), s-a pregătit din timp. Nu de altceva, dar Moş Crăciun trebuie plătit în zilele noastre.

Crăciunul este pentru toţi
„Avem pe raza comunei multe familii de romi. Numai asistaţi social sunt vreo 200 de persoane, dintre care, majoritatea sunt romi. Avem comuna cu cele mai multe persoane de etnie romă din judeţ. După cum se ştie, familiile de romi au, de obicei, mai mult de doi copii. Aşa se explică de ce avem 450 de prichindei, cărora le vom oferi cadouri pentru Pomul de Crăciun. Pe de altă parte, nu suntem nici o comună prea mică. La Ohaba-Sibişel, de exemplu, o familie are 10 copilaşi, iar ca ei sunt mulţi alţii. Astfel, ştiind că primesc cadouri, cei de pe la grădiniţe şi şcoli ne răsplătesc cu o serbare organizată la căminul cultural din centru. Nu s-au stabilit toate detaliile, dar cu siguranţă că aşa va fi şi în acest an”, a spus Niculiţă Mang.

Încasările, încă în aşteptare
Pe lângă mulţumirile legate de proiectele investiţionale deloc puţine ce s-au implementat deja, sunt în derulare sau vor veni în comună în anul următor, edilul-şef din Râu de Mori are şi o supărare legată de colectarea de taxe şi impozite, supărare care, crede el, se va rezolva până la finalul lui 2012. „Nu şi-a plătit lumea taxele pentru păşunile alpine concesionate pe raza comunei noastre. E vorba de aproximativ 500 de hectare. Poate, subvenţiile de la APIA vor încuraja populaţia să facă acest lucru. Cât priveşte persoanele fizice şi dările pentru proprietăţi, ele nu ne prea fac probleme”, a mai arătat Mang.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare