Comunitate

La Orăştie, mai multe bune, decât rele

Magdalena Şerban

Referindu-se, în faţa concetăţenilor săi, la ce a reprezentat anul 2010 pentru Orăştie, Alexandru Munteanu (foto), primarul municipiului, a punctat principalele realizări ale administraţiei locale, din anul recent încheiat.

Este vorba în primul rând, de câteva investiţii de calibru: deschiderea, la Orăştie, a punctului de producţie aparţinând Companiei americane I.C. MEDICAL, cel mai titrat producător de instrumentar chirurgical şi unicul producător mondial de bisturie cu radio-frecvenţă. Este, de fapt, singura fabrică deschisă de concernul american în Europa, fapt ce reprezintă un succes pentru oraşul Paliei.

Un moment important a fost deschiderea supermarketului Kaufland, în toamna anului 2010, precum şi finalizarea lucrărilor la un nou bloc construit prin programul ANL şi de care, începând din prima parte a lui 2011, se vor bucura alte 40 de familii de tineri. Remarcabil este faptul că unul dintre cele mai valoroase programe de finanţare din fonduri nerambursabile europene, întocmit de experţi din cadrul primăriei orăştiene, a fost câştigat şi, mai mult, chiar în Ajunul Crăciunului, a fost şi semnat contractul de finanţare, care consfinţeşte demararea lucrărilor în cadrul acestui program. Este vorba despre un program privind reabilitarea, modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional „Aurel Vlaicu”.

„Anul 2010 a fost un an dificil şi cu destule neîmpliniri, dar, trăgând linie, putem concluziona că s-au întâmplat lucruri pozitive atât pentru administraţie, cât şi pentru comunitate”, precizează primarul Alexandru Munteanu, care speră ca anul 2011 să aducă şi finalizarea proiectelor şi programelor începute în 2009, respectiv 2010, proiecte ambiţioase, care înseamnă reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolilor locale, modernizarea ambulatoriului Spitalului Municipal, realizarea unui complex de servicii pentru persoanele vârstnice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura