Gura lumii

Cică un tinerel fâşneţ şi tare băgăcios, dintr-o primărie de prin sudul judeţului, proaspăt întors de pe la „capitala” de judeţ, este pregătit intens de actualul edil şef să-i ia locul. Nici vorbă, edilul ar mai candida, dar simte că toate şansele i s-au scurs odată cu scandalurile în care a fost implicată familia lui şi până acum, nu a reuşit să convingă că nu are nici o vină în toate problemele pe care le-a avut pe cap. Nici partidul lui nu-l vede cu ochi buni şi l-a cam marginalizat, să nu întineze măreţele realizări. Aşa că, vrând-nevrând, politicianul de care vorbim s-a apucat să crească, în sondaje cel puţin, un viitor edil şef, care să poată câştiga alegerile de anul viitor, fără prea mari emoţii.

Şoc şi groază în rândul mai multor oameni de afaceri dintr-o urbe cu multe lămpaşe, care au legat prietenii strânse cu unii purtători de caschete, neapărat cu grade pe umeri. Atât de strânse au fost prieteniile, încât oamenii de afaceri s-au crezut la adăpost pe vecie, indiferent de prostia comisă, ca să nu spunem ilegalitate. Numai că, alte structuri paralele caschetelor sunt cu ochii pe ei şi se pregătesc să intervină în forţă la cea mai mică mişcare, ajutate tot de poliţişti, dar mai puţin gradaţi. Şi cascheta şefă e vizată, aşa că omul tremură ori de câte ori îi sună telefonul, de teamă să nu fie cumva vreun prieten care să-i ceară ajutorul şi să audă şi cei atârnaţi de „firul” telefonului său. Doi dintre oamenii de afaceri vizaţi au fost prinşi în flagrant, dar spun gurile rele că acţiunile în forţă nu se opresc aici.

One thought on “Gura lumii

  • 5 ianuarie 2011 la 16:02
    Legătură permanentă

    Pai daca ajunge Dragomir primar in Petrosani ne putem duce dracului. Este fasnest, este bagacios dar cel mai mare neserios din toate timpurile. Daca Ridzi a ajuns la solutia Dragomir inseamna ca nu e normal la tartacuta, zau asa!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.