La Băniţa, primarul vrea mai multe investiţii
Magdalena Şerban
Comuna Băniţa nu are doar locuri frumoase, ci şi primar harnic. Deşi cu multe piedici la proiecte, edilul-şef Ionel Burlec (foto) nu s-a dat bătut, până nu a obţinut finanţări pentru modernizarea zonei pe care o păstoreşte.
Parc de joacă pentru prichindei
Astfel, pentru proiectul „Parcul copiilor”, banii au venit prin Compania Naţională de Investiţii şi a fost finalizat anul trecut. Cu 500.000 de lei, cât a costat întreaga investiţie, s-au realizat aici tobogane, băncuţe, diferite elemente de divertisment, fântână arteziană, filigorie, arbori ornamentali – întreaga zonă fiind amenajată pentru a fi o posibilitate de petrecere a timpului liber atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi. O altă investiţie este alimentarea cu apă în Băniţa. Primarul Ionel Burlec susţine că lucrurile nu se vor opri aici şi mai are aprobat un proiect, un teren de fotbal în centrul de comună.
„Investim şi din bugetul local“
Cofinanţarea proiectelor este prioritară pentru autorităţile locale din Băniţa. Tot din banii proprii, primăria va susţine şi repararea drumurilor, afectate de anotimpul rece, dar va sprijini şi biserica din satul Merişor (aici şi Consiliul Judeţean a promis participare). Cu şcolile şi căminele culturale, edilul şef din Băniţa nu mai are nici o durere de cap. Alta este însă nemulţumirea administraţiei locale. „Pe axa culturală, prin minister, am fost incluşi într-un program de construire a căminelor culturale, vrând să punem bazele unei astfel de clădiri în Merişor, însă, deşi am primit un răspuns pozitiv în 2008, se pare că proiectul s-a pierdut pe drum. Tot dezamăgit sunt şi pentru respingerea proiectului accesat pe Măsura 322 (modernizare cămin cultural, construirea unei creşe şi organizarea unui festival tradiţional), refuzul fiind nejustificat. Cum se poate afirma că judeţul nostru nu a accesat suficiente proiecte europene, când, de fapt, sunt gestionate prost şi respinse?”, a declarat primarul Ionel Burlec.
Pentru a se profita de orice ocazie de accesare de fonduri, au mai fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului alte proiecte: alimentarea cu apă în satul Crivadia (445.000 de euro), alimentarea cu apă în satul Merişor (578.000 de euro), canalizarea în Băniţa (892.000 de euro), modernizarea şi asfaltarea drumurilor comunale în satele Crivadia, Merişor şi Băniţa (18 km de drum, cca 2 milioane de euro) şi un proiect pe Măsura 125 (1.000.000 euro), pentru modernizarea drumurilor de exploataţii agricole. „Prin grija Consiliului Judeţean şi a preşedintelui Mircea Ioan Moloţ, se va putea continua modernizarea DJ Merişor-Dealul Babii. Îi mulţumesc şi pe această cale, pentru ajutor, inclusiv pentru cel bugetar, preşedintelui Moloţ. Deşi nevoile noastre financiare sunt mai mari, ne bucurăm că nu ne-a neglijat nici anul acesta, oferindu-ne sprijin. Situaţia este de înţeles, banii sunt puţini, iar probleme sunt peste tot, ceea ce-i face greu de drămuit”, încheie Ionel Burlec.
da, ce sa zic, legatura partid partid..de la judet la comune si orase functioneaza perfect ! se vede cum este reprodus, aproape adliteram discursul mai marelui cj hd ,,cum se poate afirma că judeţul nostru nu a accesat suficiente proiecte europene”..dar , se pare ca porumbelul zboara repede ,,când, de fapt, sunt gestionate prost şi respinse?”, a declarat primarul Ionel Burlec” !! pai atunci ce se mira toti primarii de prin nu stiu ce sat ca au proiecte respinse pe crese (ptr care nici macar nu mai au copii in sate).
Oare cand se vor aloca fonduri ptr dezvoltare pe baza planului de dezvoltare teritoriala (presupunand ca exista asa ceva) si nu pe baza ,,prin grija Consiliului Judeţean şi a preşedintelui Mircea Ioan Moloţ, se va putea continua modernizarea DJ Merişor-Dealul Babii. Îi mulţumesc şi pe această cale, pentru ajutor, inclusiv pentru cel bugetar, preşedintelui Moloţ” ??
Politica aruncatului unditei la peste, poate..poate..da efecte doar in perioada premergatoare campaniei electorale dupa urmatorul principiu imuabil..incep lucrarea la sf acestui mandat sa vada lumea ca se face si de o sa fie sa nu mai raman tot eu (n. primarul) se opreste, doamne feri, lucrare, si o lasam in punct mort pana se apropie urmatorul mandar..atunci taiem si panglica. Cu asemenea abordari politico-administrative transpartinice nu ne mira faptul ca romania inainteaza in pas de melc, ba mai da si inapoi !
felicitati d-lui primar ca o facut si va face atatea proiecte in comuna ! totusi, trebuie sa mai lucreze putin mai mult la partea de comunicare cu consatenii. consatenii afla de proiecte si alte cele doar din ziare, asta nu-i bine !