La Balşa, nimeni nu ridică gunoaiele

Primarul comunei Balşa, Simion Meteşan (foto), se chinuie de câţiva ani să rezolve problema deşeurilor menajere rezultate din activităţile gospodăreşti.     
Mai exact, de şase ani, edilul şef de aici nu reuşeşte nici în ruptul capului să convingă o firmă de specialitate să se prezinte la licitaţia organizată pentru concesionarea serviciului de salubritate. Calvarul administraţiei locale de la Balşa, dar şi a sătenilor, continuă, oamenii fiind nevoiţi să se descurce cum pot, pe cont propriu, cu deşeurile din gospodării.
„De şase ani, am anunţat pe SEAP, licitaţia în legătură cu colectarea deşeurilor la noi în comună. Însă, niciodată nu s-a prezentat nimeni. Gunoiul nu s-a ridicat niciodată de aici. Am avut mai multe gropi de gunoi, dar am fost nevoiţi să le închidem, în urmă cu doi ani. Ne descurcăm foarte greu, din acest punct de vedere. Nimeni nu vrea să vină să ia deşeurile de aici, pentru că distanţa este mare, de la Deva până la noi în comună este o distanţă de 62 de kilometri. Pe de altă parte, sunt puţine gospodării, aproximativ 400, unele locuite doar de câte o persoană. Ca atare, nimeni nu a fost interesat de acest serviciu. Aşa că fiecare se descurcă cum poate, oamenii ard gunoaiele în gospodăriile lor”, a declarat Simion Meteşan, primarul comunei Balşa. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare