Klaus Iohannis a început în forţă bătălia pentru un nou mandat

16 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a participat în weekend la două acţiuni ale PNL, care au beneficiat de toate ingredientele unei lansări reuşite în cursa pentru un nou mandat: băi de mulţime, atacuri la adresa PSD, încrederea delegaţilor liberali în succesul electoral.

Mai mult de 10 minute a avut nevoie preşedintele Klaus Iohannis pentru a intra în sala Casei de Cultură din Constanţa, unde a fost programată reuniunea organizaţiilor liberale din Zona de Sud-Est. În timp ce liderii PSD sunt huiduiţi peste tot unde se duc, la venirea preşedintelui Klaus Iohannis oamenii s-au strâns în număr mare chiar în faţa sălii în care urma să aibă loc reuniunea. Deşi oraşul lor trece drept un fief PSD, constănţenii s-au înghesuit să facă poze, să dea mâna, să-i vorbească preşedintelui.
”O să fiţi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine în viitor, mult mai mult timp“, a fost mesajul cu care preşedintele Klaus Iohannis a electrizat sala. De altfel, terenul fusese pregătit la şcoala de Vară a Tineretului Liberal, desfăşurată tot sâmbătă. Întrebat dacă Ludovic Orban ar putea fi o variantă de premier, Iohannis a replicat: ”Oricând, Ludovic, oricând”.
PSD a produs ”cea mai dezastruoasă guvernare din ultimii 30 de ani”, a acuzat preşedintele Klaus Iohannis. El a mai spus că social-democraţii nu au avut timp să guverneze şi pentru oameni şi au dat legi care să submineze justiţia, poliţia şi administraţia publică. Şeful statului a explicat că în ultimii ani şi-a folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca măsuri care ar fi fost catastrofale pentru ţară.

Pregătirea pentru guvernare
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut un mesaj în aceeaşi notă. “Trebuie să ne pregătim pentru guvernare şi suntem pregătiţi pentru guvernare. Trebuie în schimb să facem lucrul ăsta cu trudă, cu modestie, cu smerenie faţă de concetăţenii noştri, cu atenţie la problemele fiecărei categorii sociale, să analizăm fiecare soluţie posibilă, astfel încât orice decizie pe care o luăm să garanteze efectele favorabile pentru societatea românească”, a solicitat preşedintele PNL. Orban a spus celor prezenţi că PNL nu trebuie să cadă în ispita de a lua decizii pe picior, de a scoate din joben ordonanţe de urgenţă peste ordonanţe de urgenţă, fără nici un fel de fundamentare.
”Zilele acestea asistăm la ultimele zvâcniri de disperare ale Guvernului PSD. După ce a secătuit ţara de tot ce se putea, PSD a ajuns să fure până şi miniştri, orice, numai să nu piardă puterea!”, a fost modul în care prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a acuzat PSD. ”De trei ani, România este campioană în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor. Nu le-a păsat nici o secundă că în şcolile din România se învaţă în condiţii insalubre. Nu le-a păsat că au ajuns copiii să facă autostopul în condiţii de nesiguranţă. Nu le-a păsat de spitale, unde oamenii mor cu zile. şi-au pus pilele şi clienţii pe funcţii plătite într-o lună cu leafa unui om de rând într-un an”, a acuzat prim-vicepreşedintele PNL.
La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a mobilizat pe liberali spunând că perioada de opoziţie se va încheia, odată cu câştigarea celui de-al doilea mandat de preşedinte de către Klaus Iohannis. „PNL merită să ajungă acolo, dar bătălia se dă pe 10 şi 24 noiembrie”, a spus el.
”Timpul nesimţiţilor şi al hoţilor a expirat. Iar garanţia pentru schimbare este una singură – Klaus Iohannis, Preşedintele României pentru următorii 5 ani!”, a comentat prim-vicepreşedintele PNL.
Deputat Lucian Heiuş, preşedintele Filialei Hunedoara a PNL

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa Satelor la fotbal, ediţia a II-a

Cupa Satelor, competiţie cu finalizare la nivel naţional, organizată de Federaţia Română de Fotbal cu sprijinul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor...

Fotbal, Liga a IV-a. Meci cu scântei la Geoagiu

Sâmbătă şi duminică au fost programate partidele din campionatul judeţean, cel din Liga a IV-a, iar rezultatele, unele neaşteptate, au...

Futsal. Autobergamo, lider după două etape

Autobergamo Deva a debutat în noul sezon competiţional aşa cum era de aşteptat cu o victorie, echipa deveană învingând duminică...

Închide