Kilograme de droguri, arme şi sume mari de bani, confiscate de la traficanţii de stupefiante

1 februarie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

În urma celor 68 de percheziţii efectuate marţi de poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată la membrii unei grupări suspectaţi de trafic de droguri din judeţele Hunedoara, Caraş Severin, Arad şi Timiş, 20 de persoane au fost reţinute. Totodată, au fost confiscate sume de bani, cantităţi mari de droguri, arme şi dispozitive pentru consumul de substanţe interzise.

Minori implicaţi în reţeaua de traficanţi
Conform comunicatului emis de DIICOT, persoanele reţinute sunt Iulian Mihail Minescu, Mugurel Ciprian Morariu, Vlad Alexandru Niculescu, Andrei Remus Chilibon, Sebastian Bohăţel, Bogdan Mihai Berbec, Robert Alin Vasilca, Marton Kardoş, Mihai Adrian Tarniţă, Petrişor Răzvan Băcală, Robert Teodor  Ignea, Lucian Teodor  Petrişor, Paolo Ghenu, Dorian Iulius Samir, Ion Cristian Izvernari, Dorian Pandrea, Flavius Todorescu, Deean Gabriel Milutin, Dean Ruşovăţ şi Marius Sergiu Dobra. Aceştia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată. Anchetatorii susţin că, în 2015, şase dintre inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, la care, în cursul anului 2016 au aderat alte 14 persoane. Gruparea a avut ca scop procurarea şi comercializarea către un număr mare de consumatori de pe raza judeţelor Arad, Hunedoara şi Timiş, de droguri de risc şi de mare risc şi de substanţe halucinogene, cu scopul de a obţine venituri financiare ilicite. Cele 20 de persoane reţinute de poliţişti, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, urmau să fie duse la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Colete cu droguri din străinătate, ridicate
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproape trei kilograme de canabis, 70 de plante de canabis, 78 de grame haşiş, 15 timbre LSD, 39 de dispozitive utilizate la consum de canabis, 14 dispozitive de stocare informatice, 241 de pachete de ţigări netimbrate, o puşcă cu aer comprimat, un pistol şi aproape 47.000 de lei. Oamenii legii mai susţin că gruparea era stratificată pe trei nivele: furnizori, dealeri intermediari şi dealeri stradali. Furnizorii ar fi deţinut cantităţi mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse în ţară din străinătate sau achiziţionate prin intermediul anumitor site-uri online şi primite în colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor. În decembrie 2016, poliţiştii au surprins în flagrant delict doi dintre membrii grupării în timp ce introduceau în ţară un kilogram de amfetamină şi peste 1.000 de pastile ecstasy, achiziţionate din Olanda. În acelaşi an au fost ridicate şase colete cu droguri de mare risc, care aveau ca destinatar un membru al grupării.
Acţiunea este coordonată de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Timişoara şi procurorii DIICOT – ST Timişoara. La activităţi au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Oradea şi Hunedoara, ai inspectoratelor de poliţie judeţene din Timiş, Arad, Caraş –Severin, precum şi jandarmi.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Tarnita Alexandru spune:

    Jegosilor distorsionati adevaru nu aveti si voi familie batava Dumnezeu de gunoae ale societati

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acuzatorii lui Berbeceanu ar putea scăpa mai ieftin, după modificările Codului Penal

Comisarul şef Traian Berbeceanu (foto), fostul şef al BCCO Alba, susţine că odată cu modificarea Codului Penal şi a celui...

Bulina neagră 2.02.2017

Raoul Locsei, zis „Unguru”, din Deva

Senatorul Carmen Hărău: Dăm jos guvernul şi declanşăm alegeri generale anticipate

Senatorul PNL Carmen Hărău (foto) a declarat, ieri, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că nu s-a renunţat de tot la ideea ca...

Închide