ActualitateFlash

Județul Hunedoara are cea mai modernă Pediatrie din Transilvania. Noua secție urmează să fie dată în folosință la Spitalul devean

Lucrările de reparații capitale la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva sunt pe ultima sută de metri. În câteva zile, con­struc­torul va preda o unitate medicală rea­bi­litată complet, la standarde europene, care poate rivaliza cu marile clinici din România și de peste hotare.

Unică în vestul țării
Noua secție destinată micilor pacienți este mult-așteptată de către comunitatea din județul Hunedoara și va fi dată în curând în folosință, în prezent derulându-se procedura de avizare. Pacienții care vor ajunge aici, precum și însoțitorii lor, vor beneficia atât de îngrijire atentă, la standarde ridicate, cât și de condiții de cazare ireproșabile, demne de o unitate sanitară a secolului 21.
Secția de Pediatrie va funcționa în spațiul de la etajul IV al blocului principal căruia i s-a adăugat o extindere peste etajul III în corpul mic. Suprafața de peste 1.600 mp este su­ficientă pentru a asigura o spitalizare în con­diții moderne a micilor pacienți și a apar­ți­nă­torilor acestora.
Noua secție de pediatrie a SJU Deva poate găzdui 45 de pacienți, iar structura func­țio­nală s-a realizat pe principiul separării pe 3 nu­clee în funcție de vârsta pacienților (0-3 ani, 3-6 ani și 6-14 ani).
Secția va asigura și servicii de investigații medicale (endoscopie, neurologie, EKG, eco­graf, etc.) dar, în același timp, va dispune și de un loc de joacă pentru cei mici. La elaborarea soluțiilor s-au avut în vedere normele tehnice în vigoare pentru unități medicale, precum și sugestiile personalului medical. De ase­me­nea, la inițiativa președintelui Consiliului Ju­de­țean Hunedoara, Laurențiu Nistor, secția a fost utilată și mobilată numai cu mobilier nou!
Pentru a crea o atmosferă primitoare, Con­siliul Județean Hunedoara a apelat la elevii Liceului de Muzică și Arte Plastice din Deva. Astfel, 46 de elevi îndrumați de cadrele di­dac­tice, au desenat cu talent și dragoste sce­ne din poveștile copilăriei. Saloanele deco­rate cu desene vesele, în culori vii, le vor face pacienților șederea mai plăcută și îi vor ajuta să treacă mai ușor peste suferința de mo­ment.

Ce se întâmplă cu vechea Pediatrie
Pentru clădirea monument istoric din care se va muta secția de Pediatrie, Consiliul Ju­de­țean Hunedoara a atras fonduri neram­bur­sabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea proiectului de reabilitare este de aproape un milion de euro, iar imobilul va fi pus la dispoziția extensiei Deva a Fa­cul­tății de Asistență Medicală Generală din ca­drul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.
De altfel, Consiliul Județean Hunedoara s-a im­plicat în ultimii ani pentru a finanța în­tre­ți­ne­­rea și reparația acestui imobil. În 2016, ime­diat după ce PSD a câștigat conducerea Con­siliului Județean Hunedoara, au fost alo­cați banii pentru primele lucrări de amploare de după 1989. O primă intervenție realizată de Consiliul Județean Hunedoara în toamna anu­lui 2016 a vizat refacerea acoperișului, schim­barea tâmplăriei exterioare la man­sar­dă, la eta­jele II și III, zugrăveli și pardoseală aco­pe­rită cu tarchet. În anul următor au fost exe­cu­tate lucrări de schimbarea tâmplăriei și reali­za­rea finisajelor la etajul I și parterul clă­dirii.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura