Actualitate

Jobul de vis pe care nu-l vrea nimeni. Salariu de zeci de mii de dolari, în locul în care s-a filmat „Stăpânul Inelelor”

Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă se chinuie să atragă candidați pentru un job de vis, cu un salariu de peste 50.000 de dolari, în locul în care s-a filmat „Stăpânul Inelelor”, scrie The Guardian.

Pentru monitorizarea populațiilor locale
Departamentul de Conservare caută un supraveghetor pentru biodiversitate pe coasta sălbatică și îndepărtată a Insulei de Sud a Noii Zeelande, un sit al Patri­mo­niu­lui Mondial UNESCO. Jobul pre­su­pune să faci naveta cu elicopterul și se plătește cu un salariu ge­ne­ros. Cu toate acestea, candidații nu se înghesuie, motiv pentru care cău­tarea s-a extins acum la nivel glo­bal. Jobul are sediul în Te Wāhipounamu, o zonă care cu­prinde 26.000 de kilometri pătrați de lanțuri muntoase, plaje izolate și păduri native, clasificată ca zonă a Patrimoniului Mondial UNESCO în 1990. Lanțurile sale muntoase sunt, de fapt, fundalul Munților Albi/Ered Nimrais filmele „Stăpâ­nul Inelelor” ale regizorului Peter Jackson. Câștigătorul postului va lucra pentru protejarea popula­ți­i­lor nou descoperite de kiwi Haast tokoeka, precum și pentru mo­ni­torizarea populațiilor locale de foci și șopârle, dar și pentru controlul pră­dătorilor și monitorizarea pă­să­rilor cântătoare locale. Se lu­crează, de regulă, în zone izolate, accidentate, multe dintre ele fiind accesibile doar cu elicopterul sau cu barca cu motor. Salariile variază între 41.000 și 53.000 de dolari americani. Wayne Costello, ma­nager de operațiuni pentru DOC în South Westland, a spus că jobul este potrivit pentru oamenii că­ro­ra le place să petreacă timpul în natură și se simt confortabil cu un anumit grad de izolare. „Se lu­crează într-unul dintre cele mai ui­mitoare medii naturale pe care țara le are de oferit”, a spus el pentru Stuff. „Este pur și simplu spectaculos. Dar nu este pentru toată lumea. Ar trebui să fii auto­nom și să poți lucra în aer liber. Dacă ești interesat de operă și tea­tru, probabil că nu este pentru tine”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura