Actualitate

Cum să vă alegeți următoarea geacă de iarnă pentru confort optim

Indiferent dacă temperatura scade cu câteva – sau câteva zeci – de grade, nimic nu se compară cu o geacă de iarnă pentru bărbați sau femei călduroasă. Vremea friguroasă de iarnă poate face ca ieșirea și menținerea activă să fie o provocare. Dar iarna poate fi, de asemenea, un teren de joacă pentru a vă flexiona stilul în timp ce vă mențineți în formă, fie că vă îmbrăcați pentru alergarea pe timp rece sau pur și simplu căutați geaca (sau hainele) de iarnă potrivită pentru uzul zilnic.

 

Există geci polare, jachete de iarnă și parka de iarnă pentru a vă ajuta să navigați peste tot, de la o briză rece la temperaturi de îngheț. E important să știți cum să alegeți geaca de iarnă pentru bărbați sau femei perfectă, astfel încât să arătați și să vă simțiți cel mai bine în drum spre sala de sport.

 

În acest articol, veți afla cum să alegeți geaca de iarnă perfectă, care va rezista cu siguranță în cele mai reci zile.

1.  Izolație

Majoritatea hainelor exterioare sunt umplute fie cu puf, fie cu izolație sintetică. Izolația din puf provine din penajul interior moale al rațelor și gâștelor. Căldura unei geci din puf se măsoară în puterea de umplere, care variază de obicei între 300 și 900. O putere de umplere mai mare indică un volum mai mare și o eficiență izolatoare mai mare, dar nu indică cât de călduroasă va fi.

 

Volumul umpluturii este, de asemenea, important. De exemplu, o geacă de iarnă pentru bărbați sau femei cu 600 de umplutură poate fi la fel de caldă ca o geacă cu 800 de umplutură care poate fi împachetată.

 

  • Avantajele pufului: Puful este ultraușor și reține căldura corpului în mod eficient.
  • Dezavantaje ale pufului: Puful își pierde căldura atunci când este udat de ploaie sau zăpadă și se usucă greu.

 

Izolația sintetică este alcătuită din filamente de poliester care au fost filate în diferite dimensiuni și împletite pentru a reține buzunare de aer și pentru a vă menține căldura, la fel ca și puful. Căldura pentru izolația sintetică se măsoară în grame de metru pătrat. Greutățile variază de obicei între 40 și 120 g, greutățile mai mari oferind mai multă căldură.

 

  • Avantaje ale umpluturii sintetice: Izolația sintetică vă menține cald chiar și în condiții de umezeală. Este rezistentă la abraziune și vă menține căldura fără pufnirea pufului, ceea ce o face o alegere mai bună pentru majoritatea sportivilor.
  • Dezavantaje ale umpluturii sintetice: Izolația sintetică poate fi mai grea decât cea din puf și, de obicei, nu rezistă la fel de mult timp.

2. Rezistența la intemperii

Învelișul exterior al unui model de geacă de iarnă pentru bărbați sau femei este singurul lucru care stă între dvs. și aerul friguros al iernii, așa că asigurați-vă că este construit cu cusăturile sigilate pentru a ține umezeala afară. Aveți nevoie de ceva mai rezistent decât o simplă geacă de toamnă pentru bărbați.

 

Unele paltoane au un strat rezistent la apă (DWR) pentru a oferi rezistență la apă. În timp ce un înveliș rezistent la apă vă va ține uscat pe timp de ploaie, este posibil să aveți nevoie de o geacă de iarnă pentru bărbați sau femei complet impermeabilă sau de un înveliș impermeabil pentru a rezista la ploi puternice sau furtuni de zăpadă. Dacă vânturile puternice reprezintă o problemă, alegeți o geacă cu o clapetă de vânt peste fermoar pentru rezistență la vânt.

3. Potrivirea

Lungă sau scurtă, largă sau strâmtă? O geacă de iarnă pentru bărbați sau femei lungă vă menține picioarele și șoldurile calde în condiții de frig extrem, dar vă limitează și mișcările. Alegeți o geacă de iarnă cu un tiv scurt pentru alergarea de iarnă. O jachetă cu croială mai largă este excelentă pentru a o suprapune peste un hanorac sau un fleece, dar asigurați-vă că geacă se potrivește perfect la manșete și guler pentru a evita pătrunderea aerului rece.

4. Buzunarele

Buzunarele pentru mâini vă mențin degetele calde dacă vă lăsați mănușile acasă, în special buzunarele căptușite cu fleece și alte materiale confortabile. Buzunarele pentru încălzirea mâinilor oferă, de asemenea, un spațiu de depozitare suplimentar. Unele paltoane au buzunare cu fermoar, care pot ajuta la păstrarea dispozitivelor electronice uscate și la evitarea căderii obiectelor. Alte paltoane au buzunare deschise la exterior sau buzunare interioare cu picătură pentru acces ușor la pălărie și mănuși.

5. Gluga

Pentru a vă menține capul cald și uscat, căutați o geacă de iarnă pentru bărbați sau femei cu glugă. Unele paltoane au glugi detașabile pentru versatilitate, glugi izolate pentru căldură sau glugi reglabile pentru o potrivire confortabilă care blochează aerul rece.

6. Alte caracteristici ale gecilor de iarnă

  • Cordon de tragere: Un cordon de tragere sau un cordon de strângere împiedică aerul rece să intre sub tivul hainei.
  • Manșete: Manșetele elastice sau reglabile creează o potrivire confortabilă pentru a bloca aerul rece.
  • Design 3 în 1: Unele jachete au un strat intermediar izolat care se desprinde cu fermoar de învelișul exterior, permițându-vă să purtați fiecare piesă singură sau împreună pentru căldură maximă.
  • Aerisiri: Gurile de aerisire de sub braț sau de la bază vă pot împiedica să vă supraîncălziți atunci când faceți exerciții fizice pe vreme rece.
  • Fermoar: Un fermoar cu două direcții oferă ventilație și mobilitate.
  • Clapetă de furtună: Această clapetă acoperă gulerul pentru a minimiza aerul rece pe gât.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura