Jiul Petroşani se pregăteşte pentru baraj

Nicolae Gavrea

Echipa de fotbal CSM Jiul Petroşani a devenit oficial campioană a judeţului Hunedoara după ce AJF Hunedoara a decis îngheţarea campionatului curent din Liga a IV-a. Drept urmare, Jiul Petroşani va reprezenta judeţul la barajul de promovare în Liga a treia, participând la acest ultim act al sezonului, într-o mini-grupă cu echipele campioane din Mehedinţi şi Timişoara.

Mulţumit de primul obiectiv îndeplinit de formaţia pe care o pregăteşte, Damian Militaru, antrenorul principal al echipei din Valea Jiului, a declarat: “Toate echipele din barajul de promovare pornesc cu şanse egale. Ne aşteaptă meciuri grele, dar merg mai departe, în Liga a treia şi şapte echipe clasate pe locul doi, care au linia de clasament cea mai bună. Deci, şanse am avea să promovăm. Ne dorim enorm lucrul ăsta. Pentru suporteri, pentru oraş pentru cei care ne-au fost alaturi. Noi ne bucurăm de sprijinul Primăriei Petroşani care va suporta cele două testări Covid de care e nevoie. Eu cred că vor fi destule echipe care nu îşi vor permite aceste teste. Suntem bucuroşi că suntem susţinuţi“, a spus antrenorul Militaru.
Tehnicianul din Petroşani spune că acest titlu de campion judeţean este un pariu al lui şi al lui Cosmin Kandut. „Faptul că am reuşit să facem o echipă numai cu jucători din Valea Jiului spune multe despre dorinţa noastră. Un merit deosebit îl are şi Cosmin Kandut, dar şi Sorin Ghiţan, maseurul Fage, Kapă, cel care are grijă ca terenurile să arate impecabil. Jucătorii merită felicitări şi încă o dată mulţumiri Primăriei Petroşani, care a fost mereu alaturi de noi“, a spus Damian Militaru, deşi cunoaşte că succesul de acum al echipei sale nu este apreciat de către toată lumea.“Era şi timpul sa revenim în top şi să nu mai fim ciuca bătăilor. Este meritul tuturor. Avem însă şi câţiva cârcotaşi care nu se bucură de această reuşită. Oraşul ar merita din plin să aibă o echipă în Liga a treia“, a spus acesta.
Meciurile de baraj vor începe pe data de 5 august, iar pentru testarea jucătorilor Jiul are nevoie de aproximativ 20.000 de lei, excluzând cheltuielile de transport şi cazare care vor fi efectuate tot cu ajutorul Primăriei Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.