Politica si administratie

Iuliu Winkler critică ultimele intenţii ale Guvernului Ponta

05 iuliu winkler tifet (5)Volodia Macovei    

Ieri, la Deva, europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler (foto), preşedinte al UDMR Hunedoara, a transmis opiniile sale legate de două teme de actualitate, din agenda de intenţii a Guvernului Ponta: impozitul forfetar şi impozitul agricol.

Un impozit care îngroapă IMM
Iuliu Winkler consideră, pe de-o parte, că este o lipsă de consecvenţă în decizia Executivului de introducere a impozitului forfetar, în condiţiile în care, atât PSD, cât şi PNL, au fost împotriva acestei măsuri, nu cu multă vreme în urmă, în 2009 şi 2010. Europarlamentarul a mai spus că, în opinia sa, introducerea acestui impozit forfetar loveşte puternic în singurele care pot crea locuri de muncă, IMM-urile. „UDMR s-a împotrivit introducerii impozitului forfetar şi când se afla în coaliţia de guvernare, iar la solicitarea noastră, acest impozit a fost desfiinţat. (…) Noi ne-am pronunţat împotriva acestui impozit şi când eram la guvernare, dar şi acum, când suntem în opoziţie. În cadrul întâlnirii avută în 11 septembrie cu premierul Victor Ponta, grupul parlamentar al UDMR i-a transmis acestuia opinia sa cu privire la nevoia relaxării fiscale pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi cea referitoare la impozitul agricol”, a declarat liderul UDMR Hunedoara.

Sursă pentru bugetele locale
Legat de impozitul agricol, Iuliu Winkler spune că i-a cerut premierului ca acest impozit să fie o sursă de finanţare pentru bugetele locale, nu, cum este conceput acum, ca sursă pentru bugetul central. „Atât logica economică, cât şi cea administrativă arată că impozitul agricol trebuie să fie un impozit local, destinat dezvoltării comunităţilor. UDMR i-a transmis premierului că, în cel mai rău caz, o cotă parte, de 80 la sută, din impozitul agricol să fie transferată la bugetele locale, iar 20 de procente să revină bugetului central”, a mai spus europarlamentarul hunedorean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.