IPJ Hunedoara a dat start campaniei de prevenire a criminalităţii

03 actiune politieOana Mihnea

Începând de ieri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara derulează proiectul intitulat „Săptămâna prevenirii criminalităţii“, o campanie care se desfăşoară la nivel naţional şi se află la cea de-a 10 ediţie.
Bullying-ul, fenomen petrecut în şcoli
În cursul acestei săptămâni, poliţiştii structurii de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din judeţ vor desfăşura diferite activităţi cu scopul de a-i face pe oameni să conştientizeze cât de important este să adopte un comportament antiinfracţional. „Poliţia judeţeană a pregătit un calendar al activităţilor, care se vor derula atât în şcoli, cât şi la penitenciar. Componenta de prevenţie a devenit tot mai importantă în cadrul activităţii Poliţiei Române. Ne dorim ca fiecare om să fie prevenit pentru a evita să devină victima unui infractor”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara.
Acţiunea a început cu lansarea proiectului local „Prevenirea bullying-ului în liceele hunedorene“, care este implementat în liceele din Deva, Hunedoara şi Petroşani. Bullying-ul este o formă de intimidare care are loc în şcoli şi constă în atacuri directe, tachinări, ameninţări, loviri şi agresiuni, iniţiate de unul sau mai mulţi elevi împotriva unei victime. Termenul vine de la „bully“, care înseamnă bătăuş, huligan. În urma agresiunilor din şcoli, mulţi elevi ajung să chiulească sau să abandoneze cursurile. Tot ieri, în centrul Devei, mai mulţi tineri împreună cu reprezentanţi ai IPJ Hunedoara au împărţit pliante cu sloganul „Siguranţă de nota 10“, despre siguranţa minorilor în unităţile de învăţământ.
O zi pentru fiecare
Astăzi, campania continuă în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi elevi de clasa a XI-a din judeţ vor merge la Penitenciarul Bâcea Mare unde vor dialoga cu tineri deţinuţi. Miercuri este ziua infracţiunilor contra patrimoniului şi privesc protejarea locuinţelor, maşinilor sau a bunurilor personale. Joi este rândul prevenirii criminalităţii organizate, ziua în care în Piaţa Unirii, elevii vor realiza un flashmob, prin care promovează muzica şi dansul ca alternativă sănătoasă la consumul de droguri. Vineri este ziua siguranţei rutiere, acţiune axată pe prevenirea accidentelor rutiere grave, cauzate de traversarea neregulamentară a pietonilor. Acţiunea va avea loc în trei „puncte negre“ din municipiu, Piaţa Opera, strada Mihai Eminescu şi Mărăşti, unde vor fi scrise mesaje preventive pe asfalt. .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.