Comunitate

Invitație la Salonul de iarnă al artiștilor fotografi

Adriana Năstase

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva (MCDR), cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, și în colaborare cu Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH) vă invită, joi, 15 decembrie 2022, înce­pând cu ora 17.30, la sediul MCDR, unde va avea loc vernisajul celei de-a șasea ediții a Salonului de iarnă al mem­brilor AAFH.

 

Poveste postpandemică

Evenimentul, intitulat „CON­SEM­NĂRI fotografice” se desfășoară sub pa­tronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR) și va avea loc în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia.
Expoziția prezintă publicului 18 lucrări, aparținând tot atâtor artiști fotografi, printuri de mari dimensiuni (100×70 cm) care reprezintă efortul profesionist pe care aceștia îl depun pen­tru a susține fotografia hunedo­reană la cel mai înalt nivel artistic.
„Deschiderea celei de-a VI-a ediții a cunoscutului salon de iarnă apar­ți­nând membrilor AAFH este o prezen­tare în public și, în același timp, o in­vitație la meditație în prejma săr­bă­torilor de iarnă. „CONSEMNĂRI foto­grafice” este povestea postpan­de­mică a creatorilor hunedoreni de ima­gine, o lume diferită de a celorlalți, o reflectare ce stă sub semnul căutării permanente a luminii care ne bucură sufletele în aceste zile întunecate. Mișcarea fotografică din cadrul aso­ciației noastre, care se face tot mai auzită la nivel județean și național, asigură desfășurarea pasiunii pentru fotografie și desăvârșirea măiestriei dată de forța creativă, fiind o bună ocazie de a lega imaginea de universul artelor plastice, în demersul de a învăța ce poți face tu, raportându-te la imaginile celorlalți”, declară Grigore Roibu, președinte AAFH.
Consacratul salon de iarnă se des­chide cu aceeași diversitate stilistică a genurilor abordate, într-o varietate conceptuală ce are la bază sarcina dificilă de a distila munca de pe teren pentru a o transforma în print care trans­mite un sens cu încărcătură emo­țio­nală. Lumea fotografiei artis­tice hunedorene și minunatul public prezent de fiecare dată la acest eve­niment, desfășurat între zidurile im­pregnate de istorie ale Palatului Magna Curia, ca rod al colaborării par­teneriale dintre AAFH și MCDR, posedă o stare de noutate ce aduce de fiecare dată în discuție complexi­ta­tea domeniului de a defini fotografia de artă ca un exercițiu intelectual de semantică.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura