Politica si administratie

Deputatul Anamaria Gavrilă: Boicotul este Dreptul Nostru

Adriana Năstase

Tot mai mulți români vor boicota Austria, fie că și-au anulat conturile de la băncile austriece, nu mai cumpără produse din Austria, nu mai merg în vacanțe acolo. Nici parlamentarii i nu stau departe de acest boicot. Astfel, deputatul independent Anamaria Gavrilă (foto) spune că boicotul este dreptul nostru.

 

Este datoria noastră

„Veto-ul Austriei este confiscarea dreptului României de a fi în Schengen. Boicotul este dreptul nostru și îl exer­cităm! Pentru că degeaba ai un drept dacă nu știi să-l folosești. Acum că po­liticienii au eșuat din nou, tot poporul trebuie să rezolve situația. Boicotul este revolta noastră diplomatică. Iar Românii de astăzi sunt ”rebelii” din secolul al XVIII și al XIX-lea, așa cum îi numeau habsburgii pe țăranii ortodocși. Se găsesc tot timpul speriați și trădători de țară care să rușineze românii, să ne spu­nă că vom arăta rușinos dacă boicotăm afacerile austriece – sunt cei care nicio­dată nu învață lecția. Sunt cei aduc tot timpul România și românii în si­tuația de a fi victime, și nu exemple de asertivitate a poziției și puterii pe care o avem. Românii nu doar că au dreptul la boicot, ro­mânii au datoria de a răs­punde ori­cărei ne­drep­tăți. Este datoria noas­tră pen­tru moștenirea ge­nerațiilor viitoare – în­seam­nă pă­mântul nos­tru cu re­sur­sele noas­tre, înseamnă dreptu­rile pe care le-am câș­ti­gat în UE și prin alte tra­tate cu par­tenerii stra­tegici. Și am mun­cit, am vândut surse de câștig pentru țară și am dat forță de muncă pentru aces­te drepturi. Nu poți tu Austria să vii să ni le iei!”, a scris pe Face­book parlamentarul hune­do­rean.

 

„Strabag a cumpărat terenurile pe unde știa că va trece autostrada”

„Românii au primit o palmă, și mai multe și au întors și celălalt obraz. Atunci când Strabag cumpăra tere­nu­rile pe unde știa din documente secrete că va trece autostrada care avea să se construiască, ca mai apoi să fie compensați din banii de la buget, atunci când Schweighoffer ne tăia pădurile și mai și furau de nesătui ce sunt, atunci când firmele străine nu își plăteau dările la statul român. Aceste metode nu sunt dovezi ale diplomației din partea Austriei, sunt dovezi ale mârșăviei.
Boicotul arată cât de puternică este România în fața Austriei. Boicotul este justificat! Se pare că România poate să trăiască foarte bine fără afacerile aus­triece, chiar să prospere când vine vorba de industria lemnului și a petro­lului. Agitația Austriei din ultimele zile arată că Austria nu poate trăi fără România. Am trăit 15 ani în străinătate și am lucrat ani în șir printre cei mai in­teligenți și des­curcăreți oameni din sectorul financiar, de multe naționalități – vă asigur că diplomația nu arată precum ceea ce face domnul Iohan­nis și domnii de la PNL. În lumea aceea – cea care ne-a negat noua dreptul de a intra in Schengen – singurul lucru respectat este puterea! Iar dacă ai putere și nu o folosești, ești trecut in ex­trema cealaltă – a looser-ului, a per­dan­tului, a ratatului. Noi, noua ge­ne­rație – am înțeles aceste aspecte. De aceea ro­mânii sunt apreciați în străi­nă­tate. Am trăit printre străini. Am învățat de la ei. Am înțeles jocul lor. Acum suntem gata să schimbăm clasa po­litică nimicitoare din România. Boi­cotul presupune un anumit efort pentru fiecare român. Însă trebuie făcut de fiecare român. Nu e un sacrificiu, este o ofrandă, este o obligație de a contribui pentru fiecare român, de a participa în trezirea conș­ti­inței naționale!”, a adăugat Anamaria Gavrilă, deputat inde­pendent de Hunedoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura