Politica si administratie

Investiţii finanţate din fondul de rulment

Nicolle Ebner

 Consiliul Judeţean Hunedoara a decis utilizarea sumei de 5.191.000 de lei din disponibilităţile fondului de rulment pentru finanţarea unor cheltuieli de investiţii prinse în planul de lucrări pe acest an.

Sală de spectacole, drumuri judeţene, Cetăţile Dacice
Cea mai mare sumă, 3.000.000 de lei, a fost alocată pentru proiectarea, dotarea şi execuţia lucrărilor de reparaţii capitale la Teatrul Judeţean Hunedoara, urmând ca până la sfârşitul acestui an să fie gata sala de spectacole. O cotă semnificativă din fondul de rulment va fi folosită pentru lucrări de modernizare a 12 drumuri judeţene, prinse şi ele în planul de lucrări pe acest an, printre care: DJ 708E: Deva – Cârjiţi – Almaşu Mic, şi DJ 687D: Teliucu Inferior-Topliţa-Dăbâca-Hăşdău-Lunca Cernii de Sus-limită judeţ Caraş Severin. O sumă de 16.500 de lei a primit destinaţia expertizării din punct de vedere tehnic a podurilor şi drumurilor de acces către Cetăţile Dacice din Orăştie, în vederea realizării proiectului de integrare în circuitul turistic european.

Prioritatea urgenţelor
Cei mai mulţi bani, după investiţia de la Teatrul Judeţean Hunedoara, au fost direcţionaţi către înfiinţarea Centrului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, ce va funcţiona într-un imobil din apropierea Primăriei Deva. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, şi-a ţinut promisiunea făcută în urmă cu câteva luni şi, pe principiul „mai puţine drumuri reparate, dar mai multe vieţi omeneşti salvate”, a alocat 75.000 de lei (de peste cinci ori mai mulţi bani decât pentru lucrări de modernizare a drumurilor), pentru Centrul unic de intervenţii în situaţii de urgenţă, bani ce vor fi folosiţi, în etapa din acest an, pentru întocmirea documentaţiei tehnice şi obţinerea avizelor necesare realizării proiectului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura