Politica si administratie

Acuzatã cã a cheltuit banul public pentru campanie

05 Monica Ridzi
Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi (foto), a respins, ieri, acuzaţiile care i-au fost aduse de liderul Tineretului Social Democrat (TSD), Nicu Băniciou, privind alocarea fondurilor pentru Ziua tineretului.

 Cere comisie de anchetă
Preşedintele TSD, Nicu Bănicioiu, a anunţat, ieri, că va cere Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, formarea unei comisii de anchetă parlamentară, privind modul în care ministrul Tineretului şi Sportului a alocat fondurile pentru Ziua tineretului – 2 mai. El a precizat, într-o conferinţă de presă, că va cere şi audierea ministrului în comisia parlamentară de specialitate. Bănicioiu o acuză pe Monica Iacob-Ridzi că “a plătit de 20 de ori mai mult” pentru prestaţia artiştilor şi cheltuielile aferente spectacolelor dedicate acestui eveniment.

Cine ştie preţul corect?
“Costul total al artiştilor prezenţi, al scenei şi restul cheltuielilor nu puteau depăşi 30.000 de euro din calculele noastre, făcute la modul realist, cu un expert în domeniu. Pentru toate acestea, ministrul Monica Iacob-Ridzi a plătit peste 800.000 de euro din bani publici, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dintre cele două concerte a plătit 400.000 de euro”, a susţinut Bănicioiu, care s-a întrebat retoric, dacă nu cumva, banii nu au fost folosiţi în campania electorală. “Nu vreau să cred, dar puteţi verifica dumneavoastră, dacă nu cumva, prin diverse mijloace, au fost dirijaţi către campania PDL sau a domnişoarei Elena Băsescu”, a sugerat Bănicioiu. El a mai declarat că firmele organizatoare ale acestor evenimente, care au câştigat prin atribuire directă, nu ar avea capacitatea necesară pentru desfăşurarea unor astfel de acţiuni, fiind, potrivit şefului TSD, nişte “firme de apartament”.

“Domnul Bănicioiu nu ştie ce vorbeşte”
“Domnul Bănicioiu demonstrează că nu ştie ce vorbeşte. Prin ceea ce spune, a demonstrat că mai are de învăţat în ceea ce priveşte cheltuirea banilor, publici. Nu s-a pus problema şi nu se va pune niciodată să deturnez fonduri. Nu voi accepta decât cheltuirea banilor aşa cum au fost prevăzuţi. Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi de acord cu mutarea unor fonduri de la un capitol la altul“, a declarat, într-o conferinţă de presă, Monica Iacob-Ridzi. (AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura