EvenimentFlash

Investigatorul sub acoperire n-a mai ajuns la proces

Livia Botici

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, ar fi trebuit să fie audiat cel mai important martor într-un dosar de trafic de droguri, în care doi tineri sunt acuzaţi că au introdus în ţară cocaină. Martorul, un investigator sub acoperire, căruia hunedorenii îi vânduseră drogurile, nu a putut fi audiat, pentru că, înainte cu câteva ore de începerea procesului, a fost victima unui accident rutier.

Audiere amânată cu o lună

Procesul celor doi tineri din comuna Teliucu Inferior, respectiv Attila Cărare, în vârstă de 23 de ani, şi Radu Creţiu, în vârstă de 24 de ani, a fost din nou amânat, cu toate că ieri ar fi trebuit să depună mărturie, chiar agentul sub acoperire, căruia tinerii îi vânduseră droguri. Încă de dimineaţă, sala mare a Tribunalului Hunedoara a fost pregătită pentru ca investigatorul infiltrat în reţeaua de droguri să poată depune mărturie, în aşa fel, încât identitatea sa să nu fie deconspirată. Agentul ar fi trebuit să fie audiat într-o altă cameră, iar imaginile ar fi fost transmise prin intermediul televiziunii interne a Tribunalului Hunedoara. Numai că, la ora 12 fix, procurorul DIICOT a intrat în sală, cu o hârtie în mână, şi a anunţat instanţa că agentul sub acoperire a avut un accident de maşină şi nu mai poate ajunge la proces. „În acest caz, amân audierea investigatorului şi acord un nou termen de judecată pentru data de 6 octombrie”, a spus magistratul la aflarea celor întâmplate.

Aduceau droguri din Olanda

Potrivit rechizitoriului, Attila Cărare şi Radu Creţiu sunt învinuiţi că la sfârşitul lunii aprilie a.c., au introdus în ţară, din Olanda, o cantitate de 5,4 grame de cocaină, pe care au vândut-o unui investigator sub acoperire, la preţul de 200 de euro. După această tranzacţie, Attila Cărare a plecat din nou în Olanda şi a adus pentru vânzare alte 143 de grame de stupefiante, dar acestea, la laborator, s-au dovedit a nu fi droguri. Cei doi sunt arestaţi de la începutul lunii mai şi riscă ani grei de închisoare pentru trafic de droguri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura