EvenimentFlash

Făceau naveta pentru a fura băutură

Livia Botici

Cinci tineri, dintre care doi minori, au făcut un adevărat hobby din a fura sticle de băuturi alcoolice de pe rafturile supermarketurilor. După ce au dat mai multe „tunuri”, aceştia au fost prinşi în flagrant, chiar în momentul în care îşi îndesau sub haine licorile lui Bachus.

Minori băgaţi la „înaintare”

Profitând din plin de naivitatea a doi copii, trei tineri din municipiul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, i-au pus la furat de sticle de bere şi vin de pe rafturile magazinelor. Cu gândul că dacă sunt minori – unul are 13 ani şi celălalt 16 ani – nu pot fi pedepsiţi pentru încălcarea legii, copiii erau trimişi în supermarketuri de unde furau băutură. Modul de acţiune al hoţilor era foarte simplu. Dis-de-dimineaţă, cei cinci se urcau în maşină şi venea de la Hunedoara la Deva. Aici, cei doi copii intrau în magazine, dădeau mai multe ture printre rafturi, iar în momentul în care nimeni nu îi vedea, doseau sub haine câteva sticle cu alcool şi o zbugheau afară. Se urcau în maşină şi porneau mai departe, spre următoarea ţintă.

Un paznic vigilent

„Şmecheria” le-a mers până în momentul în care au vrut să dea atacul într-un hypermarket, care, spre nefericirea hoţilor, avea un paznic vigilent. Observându-i pe cei doi minori că nu au nici un coş de cumpărături şi nici o ţintă fixă în magazin ci, mai degrabă sunt atenţi la oameni decât la produse, paznicul a fost mereu cu ochii pe ei. De aceea, în momentul în care copiii au ascuns câteva sticle pe sub haine, omul de pază i-a lăsat să încerce să treacă de casa de marcat şi atunci i-a oprit. Imediat a fost chemată poliţia, care le-a întocmit celor cinci dosare de cercetare penală. Băutura pe care reuşiseră să o fure până atunci, în valoare de 230 de lei, a fost recuperată în totalitate şi restituită magazinelor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura