Întâlnire la judeţ pentru rezolvarea problemelor de la SMURD Petrila

9 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Paramedicii de la modulul SMURD Petrila au protestat recent, nemulţumiţi că au salarii mici şi nici nu au o maşină de intervenţie funcţională de mai bine de o lună. Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, a avut loc o întâlnire, după acest protest, între reprezentanţii primăriei din Petrila, conducerea instituţiei judeţene, cei ai ISU şi ai Asociaţiei Salvital.

Le transferă o ambulanţă de la pompieri
„Principala problemă a paramedicilor din Petrila este aceea că, până astăzi, funcţionau în regim de avarie, utilizând o autoutilitară destinată, de obicei, intervenţiilor Salvamont, care nu corespunde necesităţilor intervenţiilor la care sunt solicitaţi. Având în vedere solicitarea paramedicilor, conducerea CJ Hunedoara a luat decizia de a transfera o ambulanţă care va fi preluată de la ISU Hunedoara de către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, unitatea urmând s-o predea prin comodat modulului SMURD de la Petrila“, a informat CJ Hunedoara.

Nemulţumiţi de salariile mici
Paramedicii de la SMURD Petrila spun că au salarii de 1.800 de lei plus bonuri de masă. Asta, deşi paramedicii de la ISU, susţin ei, au lefuri mult mai mari, de 4.000-5.000 de lei pe lună.
„Paramedicii SMURD participă la toate intervenţiile, la fel cum o fac cei de la Ambulanţă sau ISU, dar sunt mult mai slab plătiţi. Acest lucru nu este corect, având în vedere că intervenţiile acestora sunt decisive pentru salvarea de vieţi omeneşti. De aceea, în ciuda faptului că multe primării s-au retras din Asociaţia Salvital-SMURD, trebuie să găsim împreună cu membrii actuali soluţii pentru o salarizare corespunzătoare“, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.
Ambulanţa modulului SMURD-Salvital din oraşul Petrila este defectă din 3 decembrie 2019 şi are o vechime de 13 ani. Paramedicii de la acest modul au intervenit anul trecut la peste 1.300 de solicitări.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Complexul Energetic Hunedoara are datorii de 5 miliarde de lei!

Ieri, într-o conferinţă de presă, administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Emil Gros, a declarat că datoriile societăţii sunt...

Primarul Hunedoarei susţine că administraţia judeţeană nu a ştiut să gestioneze situaţia câinilor vagabonzi. Şi-a înfiinţat serviciul municipal pentru gestionarea maidanezilor

După ce Camera de Conturi Hunedoara a decis că finanţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor...

O veste bună de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară: Extrasul de plan cadastral se poate obţine online!

Extrasul de plan cadastral poate fi obţinut online de către notari sau persoanele interesate, fără plata unui tarif de urgenţă,...

Închide