Politica si administratie

Instituţii descentralizate, acuzate de presiuni politice

Carmen Cosman

Deputatul PNL de Hunedoara, Bogdan Ţîmpău (foto), susţine că o serie de primari din judeţ, care nu fac parte din arcul guvernamental, au ajuns să fie presaţi prin intermediul instituţiilor deconcentrate.

Garda de Mediu sau Curtea de Conturi, instituţii care ar trebui să efectueze activităţi de control şi nu să se ocupe de politică, au ajuns să fie instrumente de presiune asupra primarilor care nu fac parte din arcul guvernamental. Cel puţin aşa susţine deputatul PNL de Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, care a declarat că „am reclamaţii că se comit abuzuri atât din partea Gărzii de Mediu, cât şi din partea Curţii de Conturi. Reprezentanţii acestor instituţii nu îşi fac treaba, de control, ci vin să exercite o presiune politică”.
Nu este pentru prima dată când se vorbeşte despre presiunile făcute asupra edililor, care nu o dată, au contestat amenzile mari aplicate de Garda de Mediu, al cărei comisar şef este printre cei mai controversaţi din judeţ. În plus, procesele verbale încheiate de Curtea de Conturi ca urmare a verificărilor efectuate la administraţiile publice locale, au fost contestate în instanţă de cele mai multe ori.

4 comentarii la „Instituţii descentralizate, acuzate de presiuni politice

  • …acum te trezişi bădie????…cam târziu băiete!!!…da ce-ai făcut 3 ani şu-npic,ai…??? …tu şi cu Gligor dormiţi unde vă pune-ţi, ca boschetarii!!!…să ne trăiască aleşii!!

  • Pai si normal ca Munteanu cand a mers la UNPR a zis ca aduce niste primari cu el dar se pare ca nu a reusit sa ii convinga sa plege de la PNL si acuma ii ameninta cu institutile statului doar doar reuseste sa ii aduca in tabara portocalie

  • atata stiu sa faca, in loc sa ii ajute mai bine fac presiuni asupra lor sper k devenii sa deschida ochii si sa nu se mai lase pacaliti

  • De acord domnule Deputat Timpau,intradevar Curtea de Conturi a facut nenumarate abuzuri la primarii din opozitie si i-a obligat sa dea banii inpoi..”necuveniti cica” dar ei, care au salarii enorme la Parlament si aloca fonduri doar pentru primariile Portocalii??!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.