Criză de recenzori în Deva

Carmen Cosman

Primăria Deva caută cu disperare recenzori. Cu doar câteva zile înainte de începerea recensământului, mai este nevoie de vreo 60 de persoane.
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor, care se desfăşoară în perioada 20 – 31 octombrie, la Deva, ar fi necesari 381 de recenzori. Din păcate, însă, lipsesc aproape 60 de persoane. „Mai avem nevoie de 50 – 60 de recenzori la Recensământul Populaţiei. A fost foarte mare vâlvă la început, dar, din păcate, cererile depuse şi persoanele care au aplicat pentru a fi recenzori, sunt mai puţine decât ne-am fi aşteptat. Până la ora aceasta, s-au retras aproximativ 60 de persoane, noi am chemat înlocuitorii, dar şi aceştia s-au retras”, a declarat
Corina Oprişiu, administratorul public al municipiului Deva. Reprezentanţii administraţiei publice locale cred că aceştia s-au retras din cauza volumului mare de lucru. Astfel, pentru un salariu net de 550 de lei, în Deva, un recenzor trebuie să intervieveze 100 de familii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.