Aniversarea a 90 de ani de fotbal în Hunedoara

Cristina Ghenea

Iubitorii fotbalului din Hunedoara îmbracă, începând de azi, haine alb-albastre. Suporterii din municipiu sărbătoresc 90 de ani de la înfiinţarea Corvinului, echipa de legendă a oraşului, printr-o serie de evenimente aniversare.
„Răsfoind a 90-a filă alb-albastră”
Aniversarea începe astăzi, la ora 15, cu o expoziţie de fotografie, organizată la Centrul Recreaţional al municipiului Hunedoara, lângă Casa de Cultură. Expoziţia va cuprinde 90 de imagini realizate pe parcursul celor 90 de ani de fotbal hunedorean, prin care sunt redate momente de colecţie, din meciuri glorioase. Totodată, aici va fi lansată şi o revistă aniversară, care cuprinde articole şi impresii semnate, printre alţii, de Nicolae Stanciu, Mircea Lucescu, Romulus Gabor şi Fănuş Neagu. „Răsfoim acum a 90-a pagină din istoria fotbalistică a Hunedoarei Corviniste, având pe buze un strigăt de luptă izvorât din adâncul sufletului SALVAŢI CORVINUL! şi speranţa că anul aniversar se va încheia cu un chiuit de bucurie, CORVINUL A RENĂSCUT! Acesta este un scop comun, ce trebuie să ne unească pe toţi hunedorenii iubitori de fotbal”, scria în revista aniversară Alexandru Suciu, unul dintre organizatori.
Tot astăzi, de la ora 13, începe şi campionatul de fotbal între licee, care se va desfăşura pe terenurile sintetice de la Baza Sportivă „Michael Klein”. Sărbătoarea continuă mâine, cu inaugurarea terenului II, după care marii jucători alb-albaştri, împreună cu suporterii şi cu autorităţile locale şi judeţene, vor lua parte la un dineu oficial.
Fostele glorii revin în teren
Iubitorii fotbalului hunedorean sunt aşteptaţi în tribune sâmbătă, de la ora 15, la meciul Old Boys, în care vor juca fotbaliştii din generaţiile anilor `80 ale Corvinului şi ale echipei U Cluj. În teren, sunt aşteptaţi Andone, Gabor, Alexa, Dumitriu, Petcu, Dubinciuc, Bogdan, Colesniuc, Mitrică, Bordean şi mulţi alţii. După meci, aniversarea continuă în faţa Casei de Cultură, unde vor fi proiectate câteva imagini memorabile din jocuri de neuitat. „Este o şansă poate unică pentru cei tineri de a vedea ce însemna Corvinul, dar şi un prilej bun pentru iubitorii fotbalului hunedorean, de a retrăi momente speciale, ca meciul din Cupa UEFA – Corvinul – FK Sarajevo, 4-4”, a precizat Dan Bera, un alt organizator. Manifestarea se va încheia cu un concert, pe scenă urcând Outfit, Cristina Vasiu, Dj K-lu şi Nick Kamarera.

Mişa Klein, mereu în inimile noastre

„Cred că acum vreo 30 de ani, l-am văzut prima dată pe Mişa, la juniori. Eu jucam la Jiul, el – la Corvinul, iar prima noastră întâlnire a fost ca adversari. După patru etape, m-am transferat şi eu la Hunedoara şi am devenit colegi. Eram nişte copii cu toţii, de 15-16 ani… În acea vreme, se juca un fotbal deosebit la Hunedoara. În cele din urmă am devenit prieteni. Ne petreceam şi timpul liber împreună. Am trecut şi prin bune, şi prin rele. Când mă gândesc la el, chiar şi înfrângerile îmi par frumoase”, spune Romulus Gabor despre Michael Klein – cel mai mare fotbalist care l-a dat Hunedoara şi, fără îndoială, unul dintre cei mai mari care i-a avut România, care a părăsit această lume în 2 februarie 1993. Duminică, la ora 13, suporterii vor ţine un moment de reculegere la mormântul acestuia, care va fi urmat de o slujbă religioasă de pomenire.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.